Η κατάσταση στην Εγλυκάδα είναι πλέον εκρηκτική και αν οι Αρχές και ταυτόχρονα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν παρέμβουν, ίσως σε σύντομο χρονικό διάστημα βιώσουμε ακραίες και τραγικές καταστάσεις. Κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να ζουν στην θέα των χρηστών και εμπόρων ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, ενώ από την άλλη πλευρά πέφτουν και θύματα επιθέσεων ακόμη και από ανήλικους ρομά που στήνουν παγίδες για να πετύχουν τον στόχο τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγοί αυτοκινήτων έρχονται αντιμέτωποι με... κάδους που έχουν μεταφερθεί εν μέση οδώ με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να σταματήσουν. Πολύ γρήγορα και πριν προλάβουν να αντιδράσουν αντιλαμβάνονται πως έχουν πέσει σε παγίδα! Ρομά βγαίνουν από τα παράπλευρα χωράφια και πετούν πέτρες στο όχημα! Πολλές φορές για να αναγκάσουν τον οδηγό να κατέβει από το αυτοκίνητο και να κλέψουν. Άλλες φορές με άγνωστο σκοπό!

Τελευταίο περιστατικό συνέβη μέρα μεσημέρι την περασμένη Τετάρτη. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του «Κόσμου», όχι μόνο έβαλαν κάδους στον δρόμο αλλά πετροβόλησαν και το αυτοκίνητο του οδηγού. Ο οποίος ευτυχώς κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να απομακρυνθεί.


Τα ναρκωτικά... σαν ασπιρίνες!

Στο μεταξύ μετά το αναλυτικό ρεπορτάζ του «Κόσμου» για τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών στην Εγλυκάδα και νέες φωτογραφίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για να καταστεί σαφές πως η περιοχή είναι όντως το «Ζεφύρι» της Δυτικής Ελλάδας! Στην μεγάλη αυτή συνοικία στο ανατολικό διαμέρισμα της Πάτρας εκτυλίσσονται σε καθημερινή βάση, απίστευτες καταστάσεις με την παραβατικότητα να είναι στα ύψη ενώ ο καταυλισμός των Ρομά στον Ρηγανόκαμπο, έχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών χωρίς καμία «κάλυψη».Ακόμη και μπροστά στις πόρτες των σπιτιών των κατοίκων χρήστες ηρωίνης κάνουν ένεση. Εικόνες με τοξικομανείς να παραμένουν με πεσμένα τα κεφάλια στον δρόμο είναι συνήθεις στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι σε 24ωρη βάση γίνονται καθημερινά δεκάδες επιθέσεις σε σπίτια και αποθήκες, ενώ κάνουν λόγο για απουσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς παρά τις διαμαρτυρίες ... σπάνια κάνει την εμφάνισή της. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν και στο παρελθόν ζητήσει την συνδρομή των αστυνομικών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι αναγκάζονται και παίρνουν... την κατάσταση στα χέρια τους! Κάτοικοι της Εγλυκάδας αναρτούν στο facebook φωτογραφίες με τοξικομανείς, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και κατ' επέκταση τις Αρχές.

Πηγή: dete
 
Top