Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος πρότεινε ως λύση για να σωθεί η Εθνική Τράπεζα να συνεισφέρουν όλοι οι Ελληνες και πρωτοστατώντας μάλιστα σε αυτή την προσπάθεια σωτηρίας της ΕΤΕ ο Μητροπολίτης είπε ότι θα προσφέρει τους δύο επόμενους μισθούς του για τον σκοπό αυτό.

«Αν καταρρεύσει η Εθνική Τράπεζα θα καταρρεύσουμε όλοι», τόνισε ο Μητροπολίτης κατά την ομιλία του μετά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, υποστηρίζοντας ότι εάν τυχόν πτωχεύσουν οι τράπεζες τότε το αποτέλεσμα θα είναι να πτωχεύσει η χώρα.

Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη, τους εργαζόμενους στην Τράπεζα καθώς και όλους τους πολίτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να διασωθεί το ιστορικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να αποφευχθεί μια γενικότερη οικονομική καταστροφή.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, στη νέα πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αλλά και στην επιμονή της ηγεσίας του γειτονικού κρατιδίου να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» και να οικειοποιείται την ιστορία μας. Κάλεσε δε τους πιστούς σε προσευχή ώστε ο Θεός να φωτίσει τις πολιτικές ηγεσίες και να βρεθεί λύση στο εθνικό αυτό ζήτημα.

Πηγή: iefimerida
 
Top