Ένα βίντεο - ντοκουμέντο από το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στη Μανωλάδα Ηλείας έρχεται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που οι αστυνομικοί είναι στο… πόδι προκειμένου να εντοπίσουν τους τρεις δράστες κατά των εργατών στη Μανωλάδα.

To βίντεο αυτό που τραβήχτηκε αμέσως μετά τους πυροβολισμούς των τριών επιστατών κατά των καλλιεργητών από το Μπαγκλαντές που δούλευαν στην συγκομιδή φράουλας και ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους δείχνει απίστευτες εικόνες που προκαλούν σοκ.

Όπως βλέπετε δεκάδες εργάτες κείτονται τραυματισμένοι στο έδαφος και σπαράζουν από τους πονους. Στο σημείο επικρατεί κυριολεκτικά πανδαιμόνιο από τους ίδιους και τους οικείους τους που έχουν σπεύσει στην περιοχή.

ΕΛ.ΑΣ: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ ζητήθηκε από την Εισαγγελία να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών.

Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστο Παρθένη, οι τρεις δράστες αφού διαπληκτιστήκαν με τους αλλοδαπούς εργάτες έφυγαν και γύρισαν κρατώντας καραμπίνα με την οποία πυροβόλησαν κατά των αλλοδαπών.

Άμεσα την Τετάρτη το απόγευμα συνελήφθη, στη Λάππα Αχαΐας, ο 57χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης – καλλιέργειας φράουλας, ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη, στην περιοχή της Πηνείας Αμαλιάδας, όπως σας γράψαμε, ένας ακόμα 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την Τετάρτη το βράδυ και για χρονικό διάστημα κάποιων ωρών, παρείχε κατάλυμα σε δύο (2) από τους τρεις (3) αναζητούμενους.

Στο χώρο του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

• Πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο

• Πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων

• Δέκα πέντε σιδερένιους σωλήνες

• Δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα

Ακόμα, στην κατοχή του 38χρονου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατέσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει.

Σημειώνεται ότι από τους επτά συνολικά αλλοδαπούς, οι οποίοι παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, από τις έως τώρα ενδείξεις, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τηn kathimerini.gr



Πηγή: star
 
Top