Η καθημερινή κατανάλωση τσιπς δεν απέχει πολύ από την πόση ολόκληρων λίτρων μαγειρεμένου λαδιού.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους δεν είναι μόνο τα τσιγάρα που θα έπρεπε να κυκλοφορούν με προειδοποιητικές ταινίες. Τα φαινομενικά «αθώα» τσιπς που για κάποιους μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και «εθιστικά» είναι δυνατό να προκαλέσουν καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και υπερκινητικότητα στα μικρά παιδιά.

Πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρει ότι στην άλλοτε χώρα των Fish and Chips, το ένα τρίτο των παιδιών καταναλώνουν πατατάκια καθημερινά και τα δύο στα τρία παιδιά αρκετές φορές την εβδομάδα.

Τα πέντε λίτρα λαδιού με τα οποία επιβαρύνουν τη διατροφή τους το χρόνο έρχονται να προστεθούν στα λίπη, τη ζάχαρη και το αλάτι που περιέχουν τα σακουλάκια.

Οι ειδικοί προσθέτουν ότι η κατανάλωσης τσιπς μπορεί να βλάψει ακόμη και τα νεογνά, με την έρευνα να αναφέρει πως οι έγκυες που καταναλώνουν τσιπς δεν απέχουν πολύ από αυτές που καπνίζουν.

Πηγή: iefimerida
 
Top