Εμπόδια αντιμετωπίζουν Πατρινοί αποταμιευτές, όταν πρόκειται να κάνουν αναλήψεις από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Σε ορισμένα, μάλιστα, τραπεζικά καταστήματα απαιτείται η κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών για να προχωρήσει η συναλλαγή.

Καθημερινές τείνουν να γίνουν οι συζητήσεις πολιτών που έτυχε να επισκεφτούν κάποιο τραπεζικό κατάστημα για να κάνουν ανάληψη μετρητών κι έφυγαν άπραγοι. Οι περιπτώσεις ποικίλλουν, όπως άλλωστε και οι λόγοι για τους οποίους δεν είναι πλέον εύκολο να σηκώσει κανείς τα χρήματά του από την τράπεζα.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη «πλέον υπάρχει νόμος, ο οποίος δεν επιτρέπει την άνευ όρων μετακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών». Ενας άλλος όμως λόγος είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των λιγοστών τραπεζών που έχουν απομείνει. «Αν, δηλαδή, κάποιος επιχειρήσει να σηκώσει ένα σεβαστό ποσό, που μπορεί να είναι και 20.000€, η τράπεζα θα επιχειρήσει να τον "κρατήσει", οπότε, ενδέχεται να προβληθούν εμπόδια στην ανάληψη ή να γίνουν διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε δελεαστικά επιτόκια και άρα, ο συναλλασσόμενος θα το ξανασκεφτεί».

Πηγή: thebest
 
Top