Παντζαρένιες μπουκίτσες με καρύδι και ξυδάτη σος παντζαριού! Έχουν τέλεια υφή, και περνώντας τες και εξωτερικά με τριμμένο καρύδι είναι τέλειες, πιάνονται εύκολα. Τραγανές εξωτερικά και βουτυρένιες εσωτερικά και με το ντιπ δίπλα θα γίνουν διπλά ανάρπαστες στα τραπεζώματα! Τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα για πρώτο πιάτο σε τραπέζι. Θα έχουν μεγάλη επιτυχία!
Υλικά
10 βολβοί παντζαριού
400 γρ. καρύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τους βολβούς παντζαριών, τους τοποθετούμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (να τρυπιούνται εύκολα με πηρούνι).
Έπειτα απομακρύνουμε απ’ το νερό και ξεφλουδίζουμε.
Για τις μπουκίτσες:
Τοποθετούμε στο multi τα καρύδια και πολτοποιούμε ελαφρώς, μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια.
Αφαιρούμε απ` το multi τη μισή ποόσοτητα απ τα καρύδια και τη μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
Το υπόλοιπο μισό το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει σαν σκόνη.
Έπειτα ρίχνουμε τους 8 βολβούς παντζαριού, λίγο αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε.
Το μείγμα που θα προκύψει το πλάθουμε σε μπαλίτσες τις οποίες εν συνεχεία περνάμε απ` το μπολ με το τριμμένο καρύδι.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο καρύδι ακόμα και ρίγανη.
Για τη sauce:
Τοποθετούμε στο multi τους 2 βολβούς παντζαριού που έχουν μείνει, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιούμε.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγη ρίγανη ακόμα και φρέσκο μαϊντανό.
Προετοιμασία: 10΄
Εκτέλεση: 50΄
Πηγή: lovecooking