Άρχισε σαν απλή ανησυχία. Εξελίχθηκε σε φόβος και τελικά το κακό δεν έγινε. Όσο και αν δεν το χωρά ο νους, ειδικά των πολυπληθών φίλων της, η ΑΕΚ είναι στη Β’ Εθνική. Όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ και υπέγραψαν την καταδίκη της ήταν απλώς το πιο ταιριαστό φινάλε στο δράμα του ιστορικού συλλόγου. Πριν καλά-καλά καθίσει η σκόνη από τα συντρίμμια, το www.sport-fm.gr επιχειρεί να ρίξει φως στα αίτια που οδήγησαν την «Ένωση» σε… αποσύνθεση.

Μέτοχοι-αμέτοχοι

Το ψάρι βρωμά από το κεφάλι. Και δυστυχώς η ΑΕΚ ήταν εδώ και καιρό όχι Δικέφαλη αλλά… ακέφαλη. Η ομάδα του 2004 όχι απλώς δεν τήρησε το «μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω» αλλά αποσυντέθηκε σταδιακά αφήνοντας πίσω της όχι περισσότερα χρέη από όσα παρέλαβε, αλλά πάντως αρκετά «βαρίδια» στην ομάδα. Που αρχικά την κράτησαν μακριά από την κορυφή, εν συνεχεία την έφεραν χαμηλά και τελικά την βύθισαν στον πάτο. Όσοι δεν πρόλαβαν να πηδήξουν από το καράβι που βούλιαζε, απλώς αδιαφόρησαν. Οι μέτοχοι έγιναν αμέτοχοι και η χρηματοδότηση της ΠΑΕ έφτασε να γίνει άγνωστη λέξη. Στην απελπισία της, η διοίκηση κατάντησε να κάνει εράνους για να εκδώσει εισιτήρια και να ζητεί από τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο για να πληρωθούν παίκτες και υπάλληλοι, μέχρι και να δέχεται δάνεια άγνωστης προέλευσης.

Οι «διαχειριστές»

Με τους μετόχους προκλητικά απόντες, οι τύχες της ΑΕΚ εδώ και χρόνια πέρασαν σε «διαχειριστές». Ανθρώπους που ήταν φίλοι της ομάδας, αλλά δεν είχαν ούτε την τεχνογνωσία, ούτε την πυγμή στα κέντρα αποφάσεων και φυσικά ούτε τα μέσα για να τη φέρουν εκεί που της αξίζει. Από τον Θανόπουλο και τον Αδαμίδη, μέχρι το Δημητρέλο… Έκαναν τραγικές επιλογές, πήραν λάθος αποφάσεις, δεν κατάφεραν να προστατέψουν την ομάδα από διαιτητές και «συμμαχίες», αλλά και τελικά να τη σώσουν. Καλό και χρήσιμο το ξημεροβράδιασμα στις Εφορίες, αλλά δεν αρκεί.

Σχεδιασμός στο πόδι

Οικονομικά προβλήματα και κακοί χειρισμοί των διοικήσεων οδήγησαν στην αποψίλωση του ρόστερ της ΑΕΚ και την αποχώρηση ποιοτικών και έμπειρων παικτών. Δίχως αδειοδότηση και δυνατότητα ουσιαστικής κάλυψης των κενών, η ομάδα φτιάχτηκε το καλοκαίρι στο πόδι. Αμούστακα παιδιά κλήθηκαν εν μια νυκτί να φορέσουν τη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος και λύγισαν από το βάρος της. Το δικαίωμα για τρεις προσθήκες ξένων ή παικτών άνω των 24 «ξοδεύτηκε» σε παίκτες με μηδαμινή προσφορά όπως ο ανεκδιήγητος Φουρτάδο και ο περιορισμένων δυνατοτήτων Γιάγκο (εξαίρεση ο Κορδέρο), οι ποιοτικές «ενέσεις» του χειμώνα δεν αποδείχτηκαν αρκετές και τελικά η «Ένωση» βρέθηκε στον πόλεμο με… νεροπίστολα.

Πηγή: sport-fm
 
Top