Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια έχουν πλέον εναποθέσει τις ελπίδες τους οι κάτοικοι του Ερινεού, των Καμαρών και των άλλων περιοχών της Αιγιάλειας Αχαΐας, που βρίσκονται γύρω από τον χώρο που θα κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση Παπανικολού.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έχουν μπει μηχανήματα και κόβουν τις ελιές και ξεριζώνουν τα αμπέλια με τις σταφίδες σε εκτάσεις για τις οποίες η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί κατά πόσο έχουν περάσει στα χέρια του Δημοσίου.

09:37 Πολεμική ζώνη θυμίζει από τα ξημερώματα η περιοχή γύρω από τον χώρο που είναι να δημιουργηθεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή Παπανικολού στην Αιγιάλεια Αχαΐας.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι έχουν μπει μηχανήματα σε εκτάσεις για τις οποίες η δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί κατά πόσο έχουν περάσει στα χέρια του δημοσίου και κόβουν τις ελιές και ξεριζώνουν τα αμπέλια με τις σταφίδες.

Από νωρίς χτύπησαν οι καμπάνες στον Ερινεό και τα γύρω χωριά, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την έκτακτη κατάσταση και όλοι σπεύδουν στο σημείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την περιοχή, προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ Παπανικολού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχουν καταφθάσει και διμοιρίες ΜΑΤ από την Πάτρα και άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις όμορες της Αχαΐας, συνολικά οκτώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, και έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο που είναι να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.

Συγκεκριμένα οι κλούβες των ΜΑΤ μαζί με πυροσβεστικά οχήματα έχουν αποκλείσει το δρόμο από Καμάρες για Ερινεό, από Καμάρες προς Σαλμενίκο αλλά και την Γέφυρα Σαρκουνα.

Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως οξυμένη και οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως αυτή η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι για να μπει σήμερα ο εργολάβος στο χώρο του ΧΥΤΑ και να ξεκινήσει εργασίες.


 
Top