Στα όσα είπε χτες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό LEPANDO ο βουλευτής της ΝΔ Α.Γεωργιάδης, αντί άλλης απαντήσεως ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στον δημοσιογράφο Κ. Φλαμή μεταξύ άλλων είπε:

«Όλο και περισσότεροι συμπολίτες και εκατομμύρια συνέλληνες κατανοούν πια και συμμερίζονται την απέλπιδα πολιτική κίνηση της παραίτησης μου. Έντρομοι όλοι άκουσαν ότι δεν φτάνουν οι ‘’ανθρωποθυσίες’’ που φέρνουν οι μειώσεις των 5,6 δις ευρώ από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ζητούν… ‘’εδώ και τώρα’’ να τους παραδώσουμε ‘’ψυχή και σώμα’’ …..

Χτες όλοι έμαθαν αυτό που εγώ πριν 76 ημέρες πρωτάκουσα …από Σαμαρά και Τρόικα : «Πρέπει να προσφέρουμε ως ‘’Ιιφιγένεια’’ χιλιάδες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και άλλο ‘’αίμα’’ των μισθωτών και των συνταξιούχων μετά τις νέες μειώσεις που έρχονται μετά την κατάργηση των Σ.Ε.Ε. και την εφαρμογή του κατώτατου μισθού. Δηλαδή όσα δήθεν ετοίμαζαν ισοδύναμα περιστολής δαπανών, οι Υπουργοί της τρικομματικής Κυβέρνησης για το οικονομικό πακέτο των 11,5 δις ήταν άχρηστα και άκυρα».

Στην συνέχεια ζητήθηκε από τον Αχαιό Βουλευτή να κάνει τις δικές του προβλέψεις. «Πιστεύω ότι ο επόμενος μήνας θα είναι ‘’καυτός’’ και καθοριστικός για την Ελλάδα γιατί στην σύσκεψη Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις

Η ‘’συνταγή’’ της μονομερούς λιτότητας είναι αδιέξοδη και ότι δεν πρέπει να παίζουν με το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής έκρηξης ή μιας περαιτέρω πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας. Γιατί, είτε το θέλουν είτε όχι, η Ελλάδα δεν είναι Αφρική, δεν είναι… Μέση Ανατολή».


 
Top