Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν αποκλειστικά από το filodimos.gr το απόγευμα της Τετάρτης και που μιλούσαν για παραμονή και των δύο σχολών ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας και Οπτικής-Οπτομετρίας στο Αίγιο.

Όπως αναφέρει σοβαρή πηγή του Υπουργείου Παιδείας και από τον τομέα της σύνταξης και εκτύπωσης μηχανογραφικών, η σχολή της Φυσικοθεραπείας θα υπάρχει κανονικά στο νέο μηχανογραφικό με έδρα το Αίγιο, ενώ η Οπτική-Οπτομετρία θα συνεχίσει τη λειτουργία της χωρίς νέους εισακτέους, σε καθεστώς "μεταβατικότητας" όπως το έχει "βαφτίσει" το σχέδιο "Αθηνά".
Αυτό σημαίνει πως στο νέο ακαδημαϊκό έτος δεν θα εισαχθούν νέοι σπουδαστές αλλά όσοι φοιτούν ήδη θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές στους στο Αίγιο. "Και βλέπουμε" όπως τονίζουν με νόημα κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η σχολή Οπτικής-Οπτομετρίας να δεχτεί στο μέλλον ξανά εισακτέους.

Με τα τελευταία θετικά μηνύματα που έρχονται, έστω την ύστατη στιγμή, η αισιοδοξία άρχισε και πάλι να πλανάται στο Αίγιο, ενώ υπάρχουν (δικαίως ίσως) οι πιο επιφυλακτικοί που απλώς περιμένουν.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos.gr
 
Top