Μόλις πριν από λίγα λεπτά έφθασαν οι πρώτες σταγόνες στις βρύσες των κατοίκων της Αγυιάς!

Φαίνεται πως το μαρτύριο λαμβάνει τέλος...

22:01 Αγανακτισμένοι είναι πλέον οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αγυιάς, οι οποίοι από το πρωί δεν έχουν νερό, εξαιτίας βλάβης του αγωγού στα Συχαινά. Παρά το γεγονός πως σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η υδροδότηση θα είχε αποκατασταθεί μέχρι τις 9 μ.μ., ακόμα οι βρύσες των σπιτιών δεν στάζουν σταγόνα.

Τα γύρω καταστήματα έχουν στην κυριολεξία αδειάσει από εμφιαλωμένα νερά, ενώ, όπως λένε οι κάτοικοι, αυτό που τους εκνευρίζει περισσότερο, είναι ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση από τον Δήμο για το εάν και πότε θα επανέλθει η υδροδότηση.

19:28 "Φωτιά" έχει πάρει το τηλέφωνο της ΔΕΥΑΠ στις βλάβες, από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο το θέμα ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός ενημέρωσε ότι όλα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ είναι επί ποδός από το πρωί και προσπαθούν να αποκαταστήσουν την υδροδότηση. Όπως τόνισε, η βλάβη ήταν πολύ μεγάλη και η αποκατάσταση αναμένεται να γίνει στις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή καθαρίζεται ο αγωγός ώστε να μπορεί να διοχετευτεί το νερό από τη δεξαμενή και να φτάσει στις βρύσες περίπου στις 8.30-9.00 το βράδυ.

Βλάβη στο μεταξύ, έχει προκύψει και σε αγωγό στην περιοχή των Βραχνεΐκων.

18:27 Η ΔΕΥΑΠ διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει αποκατάσταση της βλάβης και επαναφορά της υδροδότησης μέχρι το μεσημέρι, μετά τη βλάβη σε αγωγό στην οδό Μειλίχου στα Συχαινά. Ωστόσο, οι βρύσες εξακολουθούν να είναι στεγνές και τα νεύρα των κατοίκων έχουν αρχίσει να γίνονται... κρόσσια.

Συγκεκριμένα, πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζουν από το πρωί περιοχές στην Αγυιά, στα Συχαινά και στην περιοχή του Νέου Δρόμου και παρά τις τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις προς τους κατοίκους ότι το νερό θα έρθει μέχρι το μεσημέρι, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Η ΔΕΥΑπ προς το παρόν δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση...


 
Top