Γίνεται στη στιγμή!

Υλικά

1/2 φακελάκι έτοιμο πουρέ
Ζεστό νερό
2-3 σκελίδες σκόρδο (ή, αν είστε 'μερακλήδες', μπορείτε να βάλετε κι άλλο σκόρδο)
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ τον πουρέ και συμπληρώνετε ζεστό νερό (περίπου 2 κούπες του τσαγιού). Ρίχνετε μέσα και τις σκελίδες σκόρδου και χτυπάτε τα υλικά πολύ πολύ καλά.

Αν δείτε πως το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν χτυπιέται εύκολα, προσθέστε λίγο νερό ακόμα. Αυτό που μετράει είναι το εξής: Το μείγμα του πουρέ να έχει μια σχετικά πυκνή υφή.

Μόλις χτυπηθούν καλά όλα αυτά τα υλικά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε εσείς), ελαιόλαδο (όσο θέλετε εσείς), το χυμό του μισού λεμονιού και ξαναχτυπάτε πολύ πολύ καλά.

Την αφήνετε να κρυώσει καλά και....Έτοιμη η σκορδαλιά!

Πηγή: sintagespareas
 
Top