Με αφορμή την καθυστερημένη και υποτονική αντίδραση, τις λανθασμένες ενέργειες και τις άστοχες πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής Αιγιάλειας στο ζήτημα της παραμονής του ΤΕΙ στο Αίγιο, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανεπαρκής, υποκριτικός και μοιραίος αποδεικνύεται ο δήμαρχος Αιγιάλειας στο ζήτημα της παραμονής του ΤΕΙ στο Αίγιο.

Διοργάνωσε χθες καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι δημότες, ενώ αναμενόταν καταιγίδα και ισχυροί άνεμοι!

Είχε δεσμευθεί ότι θα μετέφερε με λεωφορεία τους φοιτητές του ΤΕΙ στο πανσπουδαστικό συλλαλητήριο που έγινε χθες στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα. Όμως, αντί να στείλει τα λεωφορεία στις 9 πμ, τα έστειλε στις 2μμ!

Διοργανώνει συγκέντρωση την επόμενη Τετάρτη (20/3) και δηλώνει ότι είναι ανεπιθύμητοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι με το σχέδιο “Αθηνά”, ακόμη και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης!

Αλήθεια, οι πρώην βουλευτές και οι πρώην υπουργοί είναι και αυτοί ανεπιθύμητοι ή μήπως όχι;

Ήταν ο μοναδικός δήμαρχος που απουσίαζε από την πρωτοβουλία της Ένωσης ιδιοκτητών επαρχιακού τύπου, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών για απόσυρση, τροποποίηση ή αναστολή του σχεδίου αλλαγής του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έγινε προχθές στην Αθήνα με την παρουσία του συνόλου των δημάρχων των περιοχών που πλήττονται από το σχέδιο “Αθηνά”.

Πιστά προσκολλημένος σε αυτόν που τον πρότεινε και τον στήριξε προεκλογικά με την κομματική του πελατεία, αποφασίζει με βάση την εξασφάλιση της επανεκλογής του και όχι με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της.

Με αυτήν την υποκριτική και παλαιοκομματική στάση του δημάρχου Αιγιάλειας δεν μπορεί να πεισθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το δίκαιο αίτημα περί παραμονής των δύο τμημάτων ΤΕΙ στο Αίγιο.

Η όλη στάση του δημάρχου Αιγιάλειας στο ζήτημα της διεκδίκησης της παραμονής του ΤΕΙ στο Αίγιο, αποδεικνύει ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων, μικρότερος των προσδοκιών της κοινωνίας, μοιραίος για την περιοχή που τον εμπιστεύθηκε και ανεπαρκής για τη θέση που κατέχει._

Υ.Γ. Με την υποκριτική τους στάση και τις παλαιοκομματικές τους πρακτικές, ανεπιθύμητοι στο Αίγιο είναι ο δήμαρχος Αιγιάλειας και όσοι πολιτικοί εμπαίζουν την κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια…».


 
Top