Η μείωση στην κρατική χρηματοδότηση των σχολείων κατά 70% και η μεγάλη αύξηση των εξόδων λόγω της έλλειψης βιβλίων και την κάλυψη του κενού με φωτοτυπίες έχουν βάλει φέτος "θηλιά" σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία οφείλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ΔΕΚΟ και δεκάδες χιλιάδες σε προμηθευτές.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Φίλιας μαζί με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων αναζητά τρόπους να καλυφθούν οι "τρύπες".

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε κατά 70% και δεν ξεπέρασε τις 380.000 ευρώ, ενώ προτεραιότητα δόθηκε στην εξασφάλιση του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν 90.000 ευρώ στους προμηθευτές (γραφική ύλη κλπ) και 350.000 στις ΔΕΚΟ για λογαριασμούς.

Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν 40.000 ευρώ στους προμηθευτές και 300.000 στις ΔΕΚΟ.

Αυτό που έχει αποφασιστεί είναι να διατεθεί ένα πόσο της τάξης των 100.000 ευρώ για κάθε σχολική επιτροπή, οι οποίες θα προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών στις ΔΕΚΟ, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας θα διατεθεί ένα ποσό σε όλα τα σχολεία για να εξοφλήσουν, είτε μέρος είτε σύνολο από τα χρέη τους στους προμηθευτές.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα οικονομική ενίσχυση καθώς εγκρίθηκε η νέα δόση.

Πηγή: thebest
 
Top