Να κάνουν το κέφι τους, κέφι μας, υπόσχονται οι θρυλικοί και αγέραστοι Αδελφοί Κατσάμπα που έρχονται στην καρναβαλική Πάτρα για να τραγουδήσουν και να ξεσηκώσουν στην κοσμική ταβέρνα με την ωραία κουζίνα, «Βεράντα» στην περιοχή Ρωμανού.

Θα εμφανιστούν σήμερα Παρασκευή 15/3 και το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς 16 και 17 Μαρτίου το βράδυ και δεν αποκλείεται να παραμείνουν για εμφανίσεις και τα επόμενα τριήμερα (Παρασκευή και σαββατοκύριακο).

Οι Αδελφοί Κατσάμπα έχουν ξανατραγουδήσει με επιτυχία στην «Βεράντα», με το Πατρινό κοινό που τους εκτιμά και αγαπά ιδιαίτερα, να δίνει δυναμικό παρών.

Ο Γιάννης και ο Γιώργος Κατσάμπας που μάλιστα κατάγονται από το Αγρίνιο και είναι αυτοδίδακτοι στην κιθάρα και το μπουζούκι, τραγουδάνε εδώ και πενήντα πέντε χρόνια και συνεχίζουν δριμύτεροι όπως λένε.

Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1968 με τίτλο «αδελφοί Κατσάμπα» και κέρδισε τη γενική αναγνώριση του κόσμου. Το αγαπημένο αυτό τραγουδιστικό ντουέτο έχει ηχογραφήσει περισσότερους από 40 δίσκους με ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και πέντε δίσκους με λατινοαμερικάνικα χορευτικά κομμάτια που ήταν της μόδας.

Από τα γνωστά προσωπικά τους τραγούδια είναι το «Πάμε στο ταβερνάκι μας», «Νάτα τα καλά παιδιά», κ.α.

Η πρώτη τους κινηματογραφική μουσική εμφάνιση ήταν στην «Αλίκη στο Ναυτικό» το 1961 όπου τραγουδούσαν το «Πάει παέι». Όπως διαβάσαμε στο βιογραφικό τους έχουν κάνει και μία συμμετοχή σε ταινία του θρύλου της ροκ εντ ρολ Έλβις Πρίσλει, το «Ξεφάντωμα στο Μεξικό».

Οι δυο τους έχουν συμμετάσχει σε πάνω από δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες. Μιλώντας στο σάιτ newsbeast.gr, ο Γιάννης Κατσάμπας, είχε αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να τραγουδούν και να διασκεδάζουν τον κόσμο.

«Δεν υπάρχει μόνιμο μαγαζί με το οποίο έχουμε συνεργασία αυτή την περίοδο. Όμως, συνεχίζουμε το τραγούδι. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε το μικρότερο κοστολόγιο και έχουμε αρκετά μεγάλο ρεπερτόριο».

Πηγή: thebest
 
Top