Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται πάνω από 30 στελέχη κι εργαζόμενοι της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας Danone καθώς η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε ευρύ πρόγραμμα απομακρύνσεων υπαλληλικού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, η πολυεθνική έχει σε εξέλιξη 900 απολύσεις σε όλες τις θυγατρικές της στην Ευρώπη ενώ πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν πως αυτές κυρίως αφορούν εταιρείες του ευρωπαϊκού νότου που ούτως ή άλλως δεν έχουν την επιθυμητή εμπορικά πορεία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρονται σε έναν αρχικό αριθμό 30 αποχωρήσεων στην Ελλάδα, ο οποίος όμως ενδέχεται να αυξηθεί συν το χρόνω. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Danone στη χώρα μας δεν έχει κατορθώσει να βρει τον βηματισμό της αφού έχει ισχυρό ανταγωνισμό από ελληνικά σήματα όπως η ισχυρή στην αγορά γιαούρτης ΦΑΓΕ ή η Vivartia σε άλλες κατηγορίες.

Πάντως ήδη από το 2012 οι κινήσεις της διοίκησης του κ. Χάρη Φεύγα έχουν βελτιώσει αισθητά την κατάσταση με αποτέλεσμα να έχει αποτραπεί η αποχώρηση της πολυεθνικής. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει σχέση με την αναγκαστική συρρίκνωση δραστηριοτήτων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, με αποτέλεσμα ο αδύναμος κρίκος που λέγεται Ελλάδα να βρίσκεται εντός των σχεδίων της μητρικής, γαλλικής εταιρείας.

Πηγή: Του Δημήτρη Μαρκόπουλου-newmoney
 
Top