Με αφορμή την - για πρώτη φορά - αποχώρηση της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, όπως αυτή αποφασίστηκε να γίνει το βράδυ της Παρασκευής, από την Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια- Νέα Εποχή" του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

"Η Δημοτική Αρχή της Αιγιάλειας, επιχείρησε να "ξεγλιστρήσει " από τα καυτά και χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής, με ύβρεις και γενικόλογους αφορισμούς! Δυστυχώς, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Μέλη της πλειοψηφίας, μη αντέχοντας στην κριτική, τα επιχειρήματα και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, υπέπεσε σε ολισθηρά σχόλια που δεν ταιριάζουν στο πρέπον επίπεδο του σώματος, καταδεικνύοντας δε την ένδεια αντεπιχειρημάτων.

Την αρχή έκανε ο τέως Αντιδήμαρχος Συμπολιτείας Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο οποίος ερμηνεύοντας κατά το δοκούν κι εσφαλμένα επί της ουσίας της την τοποθέτηση του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου για την προαναγγελθείσα κινητοποίηση Σπουδαστών των ΑΤΕΙ Αιγίου, μίλησε για "άποψη που ντροπιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο", μη κατανοώντας - σκόπιμα -ότι η άποψη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης ήταν πως:

"Ο πολυκερματισμός θεσμικών δυνάμεων της Αιγιάλειας για τη διάσωση των ΑΤΕΙ ενδεχομένως οδηγήσει σε διαφορετικές τακτικές εξωστρέφειας, με τον μεν Δήμαρχο να συνδιαλέγεται με τον Υπουργό Παιδείας σε φιλικό κλίμα και αμοιβαίας κατανόησης, οι δε Σπουδαστές - κακώς απόντες από την συνάντηση με τον Υπουργό υπ' ευθύνη του Δημάρχου - να βάλουν κατά του αρμόδιου κυβερνητικού στελέχους με τον όποιο τρόπο, μη γνωρίζοντας πως η περιοχή έχει λάβει ομόφωνη απόφαση για κλιμακωτή αντίδραση του αγώνα, που θα φτάσει ακόμα και στ' άκρα, εφόσον απαιτηθεί"!

Είναι προφανές πως ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος βλέπει "Πολιτευτές φαντάσματα να επιχειρούν να καπηλευθούν την προσπάθεια για τα ΑΤΕΙ",υπονοώντας ψευδώς και τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, δεν ενθυμείτε πως η Ελάσσων Αντιπολίτευση ήταν αυτή που πρώτη μίλησε δημόσια για "πρόχειρο Σχέδιο "Αθηνά", για απαραδέκτως ανενημέρωτο Υπουργό και προχειρολόγους τεχνοκράτες του υπουργείου, που οδήγησαν στην πρόταση κλεισίματος των ΑΤΕΙ"! Όλα τ' άλλα είναι λόγια έντεχνου εντυπωσιασμού!

ΤΑ ΒΥΤΙΑ...ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΑΒΟΥΖΑ!

Απαράδεκτη σε ύφος αλλά και στην ουσία της, ήταν όμως και η λεκτική αντίδραση της Πλειοψηφίας στην πρόταση την οποία κατέθεσε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος για "συμβολική - μικρότερη χρέωση των βυτίων που μεταφέρουν τα υγρά απόβλητα από τις Δημοτικές Ενότητες Αιγείρας και Ακράτας στον Βιολογικό του Αιγίου, κατά 5% τουλάχιστον"! Και σαν μην έφτανε η απάντηση του Δημάρχου ότι "αρκετά έχουν πληρώσει οι Αιγιώτες τόσα χρόνια για τις βρωμιές της Ακράτας και της Αιγείρας", ήρθε να προστεθεί η άκρως προσβλητική αντίδραση του Αντιδημάρχου Ανατολικής Αιγιάλειας Βασίλη Ανδρουτσόπουλου, στην αναφορά του Δημοτικού Συμβούλου της "Νέας Εποχής" Πάνου Γιαννούλη, ότι "το υψηλό κόστος για τα βυτία έχουν οδηγήσει πολλούς στο να ρίχνουν ακόμα τα λύματα στη θάλασσα".
Δυστυχώς στην προτροπή της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει ο εν λόγω Αντιδήμαρχος το αληθές της κατάστασης, αυτός προτίμησε να πει πως "η παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης επί δύο ώρες έχει μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε χαβούζα", κάτι που οδήγησε και στην αποχώρηση της από τη συνεδρίαση, δικαιολογημένα βαθύτατα προσβεβλημένη.
Μετά από αυτά, η Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια - Νέα Εποχή" θα προσφύγει στην Περιφέρεια για τις χρεώσεις πολιτών της Ανατολικής Αιγιάλειας με τρόπο άνισο σε σχέση με τον υπόλοιπο Δήμο, ενώ εντός των ημερών θα καταθέσει στον Εισαγγελέα όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στο "κοινό μυστικό" της ρύπανσης του Κορινθιακού με λύματα εν γνώσει των αρμοδίων, που έχουν το θράσος να παραδέχονται μεν ότι αυτό συμβαίνει, αλλά να ξεστομίζουν ύβρεις και να υποστηρίζουν ότι... η πικρή αυτή αλήθεια για το θαλάσσιο περιβάλλον δεν πρέπει να λέγεται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου"!


 
Top