Βίος και Πολιτεία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών και τα οποία δρούσαν στη Νότια Ελλάδα διαπράττοντας ληστείες και κλοπές. Συνολικά ο αριθμός των συλληφθέντων φθάνει τους επτά, τέσσερις εκ των οποίων κρατούνται στην Πάτρα και τρεις οδηγούνται στην Ασφάλεια Πατρών από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν ήδη ομολογήσει την εμπλοκή τους σε ληστεία στην Κρήτη, ενώ έχουν έχουν διαπράξει την μεγάλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Πάρο.

Μάλιστα διατείνονται ότι στη ληστεία της Πάρου, πέταξαν τα κοσμήματα στη θάλασσα χωρίς να διευκρινίζουν τον λόγο για τον οποίο προέβησαν σε αυτή την ενέργεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δράση των μελών της οργάνωσης πέρα από τις ληστείες είχε να κάνει και με βιομηχανία παραποίησης και μεταπώλησης κλεμμένων αυτοκινήτων με αλλαγές αριθμών κυκλοφορίας και πλαισίου.

Η επιχείρηση της Ασφάλειας Πάτρας διήρκησε αρκετά 24ωρα και κορυφώθηκε το τελευταίο διήμερο με παρακολουθήσεις υπόπτων και καταδίωξη που κατέληξε σε συλλήψεις τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην περιοχή του Ισθμού.

Η δράση των ατόμων αυτών που είναι Έλληνες, είχε εξαπλωθεί, τουλάχιστον με βάσει τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σε Αττική, Κορινθία, Αχαϊα και Αργολίδα, ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται οτι εμπλέκονται σε περισσότερες από 50 περιπτώσεις εγκληματικών πράξεων στις προαναφερθείσες περιοχές.

Πηγή: thebest
 
Top