Κεραία κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα σπιτιού πρώην αιρετής; Συνέβη και αυτό στο κέντρο της Πάτρας, σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων!

Η κεραία είναι εγκατεστημένη σε ταράτσα πολυκατοικίας στην οποία διαμένουν αρκετοί «επώνυμοι» Πατρινοί, και οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι στη θέα της «κορυφής» της κεραίας! Βγαίνοντας προ μερικών εβδομάδων στην ταράτσα, διαπίστωσαν πως σε τμήμα του δικού της χώρου υπήρχε μία περίφραξη «καλαμοειδής» και μέσα σε αυτήν ήταν τοποθετημένη η κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Το περίεργο είναι πως οι «συγκάτοικοι» της συγκεκριμένης πρώην αιρετής δεν έχουν κινηθεί εναντίον τους. Κάποιοι από «ντροπή», άλλοι από φόβο, όμως το περιστατικό έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από ενοίκους γειτονικών πολυκατοικιών και σπιτιών οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να συγκεντρώσουν υπογραφές και να κινηθούν νομικά για να διαπιστώσουν αν η κεραία έχει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Σύμφωνα με το νόμο η ΕΕΤΤ εξετάζει όλες τις επώνυμες καταγγελίες απαντώντας στον καταγγέλλοντα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εφόσον κατόπιν έρευνας στα τηρούμενα αρχεία της ΕΕΤΤ διαπιστωθεί η ύπαρξη αδείας για μία κατασκευή κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ενημερώνεται εγγράφως ο καταγγέλλοντας και σε περίπτωση που το έχει αιτηθεί του προσκομίζονται και αντίγραφα από το σχετικό φάκελο. Στη συνέχεια και ιδίως στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι η κατασκευή κεραίας δε διαθέτει σχετική άδεια της ΕΕΤΤ, διενεργείται αυτοψία είτε από κλιμάκιο είτε από την αρμόδια Περιφέρεια και ενημερώνεται ο καταγγέλλοντας για τα αποτελέσματα.
Αν με την αυτοψία προκύψει παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, η ΕΕΤΤ προβαίνει στις προβλεπόμενες ενέργειες για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων. Με απόφαση της ΕΕΤΤ, δύναται να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους από δέκα χιλιάδες ευρώ μέχρι και τριακόσιες χιλιάδες. Τα πρόστιμα αυτά αποτελούν έσοδα του Δημοσίου.

Προφανώς πάντως, η πρώην αιρετή λαμβάνει κάποιο σημαντικό χρηματικό ποσό από την εταιρεία με την οποία έχει συμβληθεί για να ενοικιάσει το χώρο, ενώ προφανώς έχει διαβεβαιώσεις που την έπεισαν πως είναι ακίνδυνη.

Πηγή: dete
 
Top