Αβέβαιο κρίνεται το μέλλον του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Η διοίκηση του οργανισμού καινοτομίας έχει παραιτηθεί από τον περασμένο Απρίλιο, ελπίζοντας να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία για να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Πελοποννήσου, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένας πραγματικός «θησαυρός» γνώσης και καινοτομίας για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα να βρίσκεται σε εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση. Και μάλιστα ακριβώς σε μια εποχή όπου η χώρα αγωνιά για αναπτυξιακά εργαλεία.

Η τελευταία διοίκηση ανέλαβε να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε το Επιστημονικό Πάρκο την προηγούμενη 15ετία. Στον δρόμο της συνάντησε αρκετά προβλήματα. Ενα από τα πιο σοβαρά ήταν η ανακάλυψη «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά του φορέα. Υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στις εισαγγελικές αρχές, και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το οικονομικό πρόβλημα όμως παρέμεινε. Η διοίκηση του Επιστημονικού Πάρκου ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή -και κατ' επανάληψη- για την κατάσταση τον μέτοχο του φορέα, που είναι το υπουργείο Οικονομικών.


 
Top