Ο Νίκος Κούνδουρος επιστρέφει στον κινηματογράφο, αλλά αυτή τη φορά για να τον αποχαιρετήσει, με τη νέα του ταινία "Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη".

Μετά από μια σειρά κινηματογραφικών επιτυχιών, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος θα πει το αντίο στο κοινό του και τον ελληνικό κινηματογράφο με την ταινία "Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κούνδουρος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της νέας -αλλά ταυτόχρονα τελευταίας του- ταινίας, ενώ οι συνεργάτες του είναι νέοι άνθρωποι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα δίπλα του. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης με ένα απρόσμενο τέλος, η οποία αγγίζει -με ρεαλισμό- την πραγματικότητα.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία της Εβραίας Σάρα και του Παλαιστίνιου Αμπντουλά, οι οποίοι αποφασίζουν αφήσουν πίσω τους όλα όσα τους χωρίζουν και να αγνοήσουν το αιώνιο μίσος των δυο λαών . Η ιστορία αγάπης τους είναι βγαλμένη από την αλήθεια, ενώ καταφέρνει να διχάσει και να προβληματίσει: καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει και η ιστορικός Μαρία Περή που συνεργάστηκε μαζί με το Νίκο Κούνδουρο για την ταινία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν 32 ηθοποιοί μεταξύ των οποίων είναι ο Γιώργος Κοψιδάς, ο Θεοδόσης Ζάννης, η Εύα Ψυλλάκη, ο Μανώλης Παπαδάκης, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, η Δέσποινα Μοίρου, η Πηνελόπη Πλάκα, ο Ερρίκος Λίτσης και η Αγάπη Μανουρά.
Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες την άνοιξη του 2013.

Πηγή: cosmo
 
Top