Ευθεία βολή κατά της επιλογής του πρωθυπουργού να δημιουργήσει το πολυσυζητημένο διαφημιστικό σποτ στο facebook εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στην εφημερίδα Ημερησία, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα σχολιασμού της ενέργειας του πρωθυπουργού, απάντησε με πέντε λέξεις, αλλά σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος: «Εγώ δεν θα το επέλεγα».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μίλησε για την ανάγκη να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις,επισημαίνοντας ότι «και να μην υπήρχε το μνημόνιο-με το οποίο είχα και έχω τις αντιθέσεις μου, ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις της χώρας- θα έπρεπε οι μεταρρυθμίσεις να έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, στο δημόσιο, στη λειτουργία της οικονομίας, με άμεση αντανάκλαση στον ευρύτερο δημόσιο χώρο.»

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης σημείωσε:

«Διεκδικώ η παρούσα κυβέρνηση να διανύσει ολόκληρη τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Αυτό όμως συναρτάται και από το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής, που να έχει σταθερή στόχευση στην ανάπτυξη και στη στήριξη της κοινωνίας.»

Για τη λειτουργία της κυβέρνησης είπε:

«Δεν θα αρνηθώ ότι υπήρξαν ζητήματα δυσλειτουργίας της κυβέρνησης, έχω όμως μια ερμηνεία. Όλη η προσπάθεια ήταν στραμμένη κυρίως στο να καταλήξει η διαπραγμάτευση σε ένα καλό αποτέλεσμα. Υπήρξε, δηλαδή, μια μονομέρεια του κυβερνητικού έργου, δημιουργήθηκαν κάποια ζητήματα, αλλά αντιμετωπίστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, η συνεκτικότητα του κυβερνητικού έργου είναι ζητούμενο.»

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, επισήμανε:

«Δεν έχει τεθεί καν θέμα και δεν τίθεται αυτήν την ώρα. Για μένα το ζήτημα είναι ένα συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα με αναφορές στους άξονες που προανέφερα. Βεβαίως η κυβέρνηση στηρίζεται από τρία κόμματα, η ΔΗΜΑΡ έχει πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές από τα άλλα δύο κόμματα, εκείνο όμως που προέχει είναι αυτές να επιλύονται με τη στενότερη συνεργασία των τριών κομμάτων.»

Πηγή: iefimerida
 
Top