Πάνω από 500 στρέμματα δάσους έχουν καταπατηθεί στην περιοχή του Δήμου Πύργου με βάση την μελέτη της δημιουργίας Δασολογίου που παρουσίασε στο Δημαρχείο του Πύργου ο κ Αριστείδης Μίχος, υπεύθυνος του γραφείου κτηματογράφησης της Διεύθυνσης Δασών. Μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η καταγραφή των δασικών εκτάσεων καθώς επίσης και για την σημαντικότητα του ως εργαλείο ανάπτυξης.

Ουσιαστικά με το δασολόγιο λύνεται το θέμα μιας δια παντός του τι μπορεί κάποιος να κάνει που και πως. Από την δημοσίευση στις εφημερίδες και για 60 μέρες θα δοθεί το δικαίωμα σε όποιον έχει νόμιμο συμφέρον να υποβάλλει αντιρρήσεις ως προς την χρήση γης με βάσει αυτό που αναφέρεται στο δασολόγιο.

Και ακολουθεί η διαδικασία της οριστικοποίησης αφού εξεταστούν οι αντιρρήσεις και η αρμόδια επιτροπή αποφανθεί για αυτές. Εργαλείο ανάπτυξης χαρακτήρισε τους δασικούς χάρτες του Πύργου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ Μανώλης Αγγέλακας και την διάρκεια της παρουσίασης της χαρτογράφησης των δασικών εκτάσεων που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο κ Αγγέλακας τόνισε ότι στο εξωτερικό το δασολόγιο υπάρχει εδώ και 200 χρόνια και πως η έναρξη της διαδικασίας δείχνει πως η πολιτεία θέλει να προχωρήσει μπροστά. Επίσης ότι σε 11 περιφέρειες αναπτύσσεται η δράση αυτή και πως θα συμβάλει ώστε να αποτυπωθεί το 60% της δασικής έκτασης της χώρας που είναι 50 εκ στρέμματα. Ευχαρίστησε τον κ Αριστείδη Μίχο που έχει αναλάβει από την αρχή έως το τέλος την υλοποίηση του έργου αυτού και που ανήκει στο κτηματολογικό τμήμα του Διεύθυνσης Δασών. Ο Δήμαρχος κ Μάκης Παρασκευόπουλος υποστήριξε πως το αίτημα ύπαρξης δασολογίου είναι αρχαίο αίτημα όσο αρχαίο είναι και το νεοελληνικό κράτος καθώς και ότι η υλοποίησή του δείχνει η πολιτεία θέλει να πάει μπροστά.

Ο διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ευχαρίστησε τον κ Μίχο για την άψογη δουλειά που έκανε καθώς και όλους τους υπαλλήλους των δασαρχείων για την εργατικότητα που δείχνουν μέχρι σήμερα. Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής Δασών κ Σάκης Θωμόπουλος που μίλησε για την σημαντικότητα του δασολογίου καθώς και για την εργατικότητα του κ Μίχου που μόνος του έχει ολοκληρώσει δυο μεγάλα έργα όπως είναι οι δασικοί χάρτες Λεχαινών και Πύργου.

Πηγή: ileiapost
 
Top