Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο Συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Πολυτεχνείο αποτελεί μία από τις μεγάλες καμπές της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, που δεν αμφισβητείται, όπως δεν αμφισβητούνται, ούτε τα όσα οδήγησαν στην εθνική τραγωδία της Κύπρου και κατόπιν (υπό το βάρος των δραματικών γεγονότων) στην πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Σήμερα ο Ελληνικός λαός, με πολύ οδυνηρό τρόπο έχει καταλάβει, πως υπάρχουν και… άλλου τύπου δικτατορίες, της φτώχιας, της ανέχειας και της ανεργίας.

Και εννοούμε ότι ο λαός μας σήμερα μέσα από τα πολύ μεγάλα βάσανα που περνάει, αντιλαμβάνεται ότι η έννοια της ελευθερίας δεν είναι μονοδιάστατη. Δεν αφορά πάντα την στέρηση των πολιτικών ή εθνικών ελευθεριών.

Αφορά και την στέρηση του δικαιώματος στην εργασία, στην προκοπή, σε ένα ανεκτό βιοτικό επίπεδο.

Το γεγονός πως χιλιάδες νέες και νέοι δεν σκέφτονται το μέλλον τους μέσα στην χώρα αλλά και στο εξωτερικό, συνιστά μία μορφή «δικτατορίας»!!!

Σήμερα ζούμε έναν ακήρυκτο πόλεμο ΔΝΤ και Ε.Ε., Ουάσιγκτον και Βερολίνου και ευχόμαστε να μην έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία.

Γιατί διαφορετικά ένα «νέο Πολυτεχνείο» μπορεί να είναι «προ των πυλών»…
Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία δέχτηκε να μας επιβάλουν οι ξένοι δανειστές, ότι πιο σκληρό και απάνθρωπο και τώρα αφού μας έφτασαν στα όρια της εξαθλίωσης και αποκόμισαν κέρδη (λόγω κυρίως των υψηλών επιτοκίων δανεισμού) έρχονται και μας λένε, πως παρά τα τρία μνημόνια και τις επώδυνες θυσίες, που έχει υποστεί ο Ελληνικός λαός, τελικά το 2020 το χρέος μας δεν θα πέσει στο 120% -τόσο ήταν και ήταν βιώσιμο όταν ο Κ. Καραμανλής παρέδωσε την εξουσία στον Γ. Παπανδρέου- άρα δεν θα είναι βιώσιμο.
Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία σταθεροποίηση.

Δεν μπορεί να τερματιστεί η παραλυτική ανασφάλεια και εμπιστοσύνη.
Δεν θα γίνουν σοβαρές επενδύσεις ούτε αναπτυξιακές αποκρατικοποιήσεις. Για αυτό «κραυγάζουμε» ως Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα ότι χρειαζόμαστε μία πραγματική λύση στο ζήτημα του χρέους και όχι μεσοβέζικες αποφάσεις.

Ας το καταλάβουμε, πρέπει με κάθε τρόπο να ξεφύγει η Ελλάδα από την μέγγενη των ελλειμμάτων, του χρέους και της μηδενικής παραγωγής, για να μπορεί να θρέψει τα παιδιά της και να ελπίσει σε μία πραγματική ελευθερία για τους πολίτες της.
Και να ξεφύγει… όχι ξεφεύγοντας από την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο, αλλά παραμένοντας σε αυτόν.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα πιστεύει, πως φτιάξαμε ένα σαθρό οικοδόμημα που επείγει να το ξαναστήσουμε σχεδόν από την αρχή. Και πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και πάλι, χωρίς κανένας να περισσεύει!!

Αυτό είναι το μήνυμα των ημερών μας και προς αυτή την κατεύθυνση «βάζουμε πλάτη» και σπρώχνουμε τις πολιτικές εξελίξεις.


 
Top