Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν σωστή και ουσιαστική και θα λάμβανε της θετικής μου ψήφου αν θα μπορούσα να είμαι παρών στην συνεδρίαση ( λόγω ίωσης των τελευταίων ημερών δεν παρευρισκόμουν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο). Θα ήθελα να προσθέσω όμως τις εξής δύο παρατηρήσεις.

Πρώτον, η θέση περί μη αποστολής στοιχείων προς το Υπουργείο δηλώνει μια ειλικρινή πρόθεση να μην υπάρχουν απολύσεις. Για να βάλουμε όμως τα πράγματα στη θέση τους, νομίζω ότι το Υπουργείο διαθέτει από μόνο του τα απαραίτητα στοιχεία και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί καμία διαμεσολάβηση του Δήμου. Το αναφέρω αυτό για να μην έχουν την στρεβλή εντύπωση κάποιοι ότι είναι όψιμοι επαναστάτες και μάχονται υπέρ των εργαζομένων στον Δήμο.

Αυτές είναι ξεπερασμένες και παλαιάς κοπής πρακτικές. Εκείνο που θα έπρεπε να είχε σχεδιάσει ήδη η Δημοτική Αρχή ( αλλά ειλικρινά ποια Δημοτική Αρχή; ), για να το έχει ως αποκαλυπτικό και αδιαμφισβήτητο επιχείρημα υπέρ των εργαζομένων, είναι ένα πλήρες σχέδιο δράσης διάρθρωσης των δημοτικών υπηρεσιών που θα διεκπεραίωναν με αποτελεσματικό τρόπο όλες τις αρμοδιότητές που καλείται ένας σύγχρονος δήμος να διαθέτει υπέρ του πολίτη. Αυτό θα καταδείκνυε περίτρανα ότι δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος! Όλα τα άλλα είναι πρακτικές του παρελθόντος που δηλώνουν πόσο αναχρονιστικά σκέφτονται και πράττουν τόσο ο δήμαρχος όσο και η δημοτική αρχή, αλλά και όσοι δήθεν “προοδευτικοί” βρίσκονται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και θέλουν να έχουν λόγο μάλιστα στο αύριο του Δήμου!

Δεύτερον, προτείνω στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί και το θέμα της απώλειας χιλίων θέσεων εργασίας συνανθρώπων μας από τον ιδιωτικό τομέα σε καθημερινή βάση! Δεν υπάρχουν δύο τάξεων εργαζόμενοι. Είτε κάποιος εργάζεται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, χρειάζεται την αμέριστη στήριξη με οποιοδήποτε τρόπο του Δήμου μας.


 
Top