Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι ή στους χώρους του 301 Εργοστασίου στην Αθήνα σχεδιάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μεταφέρει το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού καθώς θεωρείται σχεδόν σίγουρο το «λουκέτο» στο στρατόπεδο της Πάτρας!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ο Υποστράτηγος Ανέστης Φώκος, Διευθυντής Τεχνικού, επισκέπτεται το ΚΕΒΟΠ και το 301 Εργοστάσιο ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο πληρούνται οι όροι μεταφοράς εκεί του ΚΕΤΧ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα τον συνοδεύσει ο Ταξίαρχος του ΚΕΤΧ.

Στο μεταξύ, το πολιτικό προσωπικό του ΚΕΤΧ βρίσκεται σε αναβρασμό τις τελευταίες ημέρες και ήδη έχει ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με βουλευτές και εκπροσώπους φορέων της περιοχής ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε να μην κλείσει το στρατόπεδο. Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις με τους βουλευτές Νίκο Τσούκαλη και Βασίλη Χατζηλάμπρου, έπονται συναντήσεις με τους Νίκο Νικολόπουλο, Θανάση Νταβλούρο (το Σάββατο) και Μαρία Κανελλοπούλου και σταδιακά με το σύνολο των βουλευτών.

Επίσης, συνάντηση έχει γίνει με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι θα δουν και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα. Παρέμβαση για το θέμα έχει υπάρξει και από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Στο ΚΕΤΧ έχει φτάσει έγγραφο-βόμβα που ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα το δρόμο για το κλείσιμο του στρατοπέδου. Το συγκεκριμένο έγγραφο από τη Διεύθυνση Τεχνικού, καλεί τη Διοίκηση του στρατοπέδου να κάνει καταγραφή υλικών και προσωπικού προκειμένου να ξεκινήσουν, επί της ουσίας, οι διαδικασίες μεταφοράς σε άλλη Μονάδα.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους περίπου 200 εργαζόμενους (πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό) του ΚΕΤΧ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Τρύφωνας Κούκος, διερωτάται ποια μπορεί να είναι η λογική αυτής της μεταφοράς με δεδομένο ότι το ΚΕΤΧ είναι το μόνο στρατόπεδο τεχνικής εκπαίδευσης στην χώρα, στεγάζεται σε εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχει ήδη μπει σε διαδικασία συρρίκνωσης με πολλές άλλες μονάδες και υπηρεσίες της περιοχής να συστεγάζονται πλέον εκεί.

«Πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι τοπικοί φορείς. Εμείς έχουμε ήδη αρχίσει τις επαφές μας και θα τις συνεχίσουμε. Είναι αδιανόητο να φύγει η μονάδα από την Πάτρα. Ειδικά εάν είναι να μεταφερθεί στο ΚΕΒΟΠ θα πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές από την αρχή, γεγονός που σημαίνει ότι θα δαπανηθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ για όλη αυτή την υπόθεση. Ποιος και γιατί να θέλει κάτι τέτοιο;».

Βέβαια το θέμα έχει γενικότερες προεκτάσεις καθώς το ΚΕΤΧ αποτελεί για την Πάτρα μια σημαντική πηγή εσόδων και πιθανή μεταφορά του θα κοστίσει αρκετά στην ήδη βασανισμένη τοπική οικονομία.

Πηγή: thebest
 
Top