Μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων της ΕΛΑΣ και δημιουργία αστυνομίας 40.000 ένστολων προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της...

σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός όπως αποκαλύπτει στην Καθημερινη της Κυριακής θεωρεί ότι είναι δύσκολος έως αδύνατος ο διαχωρισμός των αστυνομικών σε μάχιμους και μη ενώ σε ότι αφορά το μισθολόγιο τους σημειώνει ότι γίνεται προσπάθεια συνεννόησης και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο και με την τρόικα, ώστε να διατηρηθεί το αξιόμαχο αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Αποκαλύπτει ότι αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισης επεισοδίων με την ρίψη νερού αντί δακρυγόνων, ενώ προαναγγέλλει και ρύθμιση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα εισάγει τεχνογνωσία από ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ ενώ αλλάζει το «δόγμα» αντιμετώπισης επεισοδίων με χρήση νερού αντί δακρυγόνων .

Για το μεταναστευτικό ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό μηχανισμός αποτροπής των μεταναστευτικών ροών επί των ορίων των χωρικών υδάτων, όπως και στον Έβρο.

Πηγή: iefimerida
 
Top