Την έκρηξη των συνδικαλιστών αστυνομικών στην Ηλεία προκαλεί η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να ενισχύσει με τις έκτακτες μεταθέσεις...

την αστυνομική δύναμη του νομού Ηλείας, μόλις με … έναν αστυνομικό.

Και αυτό την ώρα που παρουσιάζεται έξαρση στην εγκληματικότητα που συμβαίνουν ληστείες που αποτελούν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων όλης της χώρας, σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλές και ειδικές ανάγκες.

Την ίδια στιγμή όμοροι νομοί και υπηρεσίες όπως η Α.Δ. Αιτωλίας και Α.Σ. Μεσσηνίας ενισχύονται με 15 και 20 αστυνομικούς. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, με χθεσινή ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός αυτό και υπενθυμίζει τα τεράστια οργανικά κενά.

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε, προφανώς εκτιμώντας τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής, να ενισχύσει στην περίοδο των εκτάκτων μεταθέσεων τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας θα ενισχυθεί με έναν- αριθμός 1 – Αστυνομικό... Η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας με 15 Αστυνομικούς... Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με 20 Αστυνομικούς... κ.ο.κ. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν το προφανές είναι τούτο: ο νομός Ηλείας είναι ο επί της γης Παράδεισος.

Δεν υπάρχουν φαινόμενα ενόπλων ληστειών, δεν υπάρχουν δολοφονίες, δεν υπάρχουν κλοπές, δεν υπάρχουν διαρρήξεις, τα δε οργανικά κενά της Α.Δ. Ηλείας που υπερβαίνουν τον αριθμό των 150 ατόμων είναι απλά ψευδαισθήσεις. Γεννιέται ωστόσο και το ερώτημα, μήπως ο Νομός Ηλείας δεν αποτελεί πλέον μέρος της Ελληνικής Επικράτειας. Σε τούτο το ερώτημα ας απαντήσει το πολιτικό προσωπικό του Νομού μας. Στις αγωνίες όμως του Ηλειακού λαού θα απαντήσουμε εμείς, οι Αστυνομικοί της Ηλείας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία τους, για την πρόληψη και καταστολή τον εγκλήματος. Θα είμαστε εις το διηνεκές στις επάλξεις όπως μέχρι τώρα, έστω και χωρίς μισθό, χωρίς στηρίγματα, χωρίς συμπαράσταση, χωρίς υλικοτεχνικές υποδομές. Θα είμαστε παρόντες δίπλα στον λαό, με το λαό για το λαό, έστω και χωρίς το μπάρμπα στην Κορώνη, και χωρίς το μπάρμπα στο Μεσολόγγι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγούλης.

Πηγή: ilialive
 
Top