Απογευματινές καταιγίδες περιμένουμε αύριο Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο δεν θα μας απασχολήσουν φαινόμενα, όπως αρχικά φαινόταν για την Κυριακή...


Χωρίς βροχές φαίνεται να κυλά η νέα εβδομάδα.

Για όσους ρωτούν για το πότε θα δούμε αξιόλογες βροχές, το μόνο που μπορούμε να σας πούμε, αν και παρακινδυνευμένο προγνωστικά, είναι ότι υπάρχει μια τάση το επόμενο Σαββατοκύριακο 15-16/9 να μας επηρεάσει το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό για το φετινό φθινόπωρο. Σαφώς προγνωστικά είναι μη ασφαλές, αλλά τουλάχιστον στατιστικά έχει βάση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό, σήμερα Πέμπτη 6/9 λίγες νεφώσεις, η θερμοκρασία γενικά στους 29 και τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Προσοχή, αυξημένος κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιών.

Την Παρασκευή 7/9, τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα δώσουν βροχές και καταιγίδες στα ορεινά-ημιορεινά, πιθανώς στα κεντρικά και νότια ισχυρές. Το απόγευμα τα φαινόμενα φαίνεται να επηρεάζουν και πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και κυρίως νότιας Ηλείας. Ο Ηλειακός κάμπος και γενικότερα το βόρειο πεδινό τμήμα του νομού δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τα φαινόμενα. Η θερμοκρασία γενικά στους 31 και τοπικά έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο 8-9/9, περιμένουμε ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, γενικά στους 31 και τοπικά έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.Τις πρώτες πρωινές ώρες θα πνέουν στα ανατολικά τμήματα του νομού ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Tην Δευτέρα 10/9, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, με τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, θαλάσσια αύρα στα παράκτια. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα πνέουν στα ανατολικά τμήματα του νομού ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Την Τρίτη 11/9 σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία έως τοπικά 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αυξημένα θα είναι τα ποσοστά υγρασίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, θαλάσσια αύρα στα παράκτια.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης


 
Top