Ανησυχεί τους κατοίκους πέριξ της Ξερόλακκας η επικείμενη συγκρότηση Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων...

(ΦΟΔΣΑ), καθώς τα ζητήματα του ΧΥΤΑ της Πάτρας θα διαχειρίζεται πλέον ένα όργανο που θα μετέχουν 45 αιρετοί από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η φράση «τα παράπονά σας στον δήμαρχο» δεν θα έχει πια νόημα…

Σύμφωνα με την Πελοπόννησο, ο προβληματισμός των κατοίκων του Αρκτικού Διαμερίσματος μεταφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τη δημοτική αρχή εκπρόσωποί τους.

Οι κάτοικοι ήταν συνηθισμένοι μέχρι τώρα να γίνεται ο Δήμος δέκτης των αιτημάτων και των ενστάσεων τους για θέματα λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

Ο σκοπός του περιφερειακού συνδέσμου ΦΟΔΣΑ της Δυτικής Ελλάδας, όπως περιγράφεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 13 Ιουνίου 2012, είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, σύμφωνα με το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων. Εδρα του περιφερειακού συνδέσμου ορίστηκε η Πάτρα, που είναι η έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στον σύνδεσμο μετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι δήμοι της Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
 
Top