Με ιδιωτικά τζετ και υπερπολυτελή mega yachts καταφτάνουν στο Λονδίνο οι απανταχού celebrities και κροίσοι για ν’ απολαύσουν...

όχι μόνο την αποψινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και γενικότερα το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie κατέφτασαν ήδη στην Αγγλία, κάνοντας μάλιστα την πρώτη τους εμφάνιση στο κόκκινο χαλί φιλανθρωπικού γκαλά. Λέγεται ότι πλήρωσαν περί τις 30.000 ευρώ για να παρβρεθούν στο “Sports For Peace”, Victoria & Albert Museum, όπου επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Muhammad Ali.

Ομως δεν θα είναι οι μόνες διασημότητες από το χώρο της τέχνης και των θεαμάτων γενικότερα. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα εμφανιστούν στο… νησί ονόματα όπως οι George Clooney, Nicole Kidman, David Victoria και Victoria Beckham, Michael Douglas και Catherine Zeta-Jones, ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton. Απαντες βρίσκονται στην κορυφή των guests lists των πιο γκλαμουράτων πάρτι, που θα οργανωθούν στο Λονδίνο.

Ενα από τα πολυαναμενόμενα πάρτυ, θα είναι εκείνο της ερχόμενης Πέμπτης, που διοργανώνει η Omega, επίσημος χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο τίτλος του πάρτι είναι “Outer Space” κι επίτιμοι καλεσμένοι είναι ο 2ο άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη (φορώντας ρολόι Omega), Buzz Aldrin και η ηθοποιός Nicole Kidman. Oλα αυτά σ’ ένα σπίτι του 18ου αιώνα στο Σόχο.

Πάνω στο μήκους 91 μέτρων super yacht, Caledonian, το οποίο ενοικιάζεται προς 100.000 την ημέρα, θα πραγματοποιηθούν μερικά από τα πιο in party στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Για μία νύχτα το έχει κλείσει και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας.

Την ίδια στιγμή η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama θα ηγηθεί της Ολυμπιακής Αποστολής της χώρας της. Ο σύζυγός της και πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama έχει προγραμματίσει να παρακολουθήσει τον τελικό του τουρνουά μπάσκετ, σίγουρος ότι εκεί θα βρεθεί η εθνική ομάδα των ΗΠΑ με τους Kobe Bryant, LeBron James και Kevin Durant..

Κι αφού θα δώσει το παρόν ο Obama, δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάσει ο αντίπαλός του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Mitt Romney, ο οποίος θα κάνει κι αυτός ένα πέρασμα.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Terminal 5 του αεροδρομίου Heathrow, είναι δρακόντεια, καθώς εκεί προσγειώνονται τα ιδιωτικά αεροπλάνα, με τις μαύρες λιμουζίνες (από Maybach και Bentley, μέχρι Rolls Royce και Jaguar) να σχηματίζουν ουρά δίπλα στον αεροδιάδρομο, για να παραλάβουν τους πάμπλουτους VIP. Είναι τόσο αυστηρά τα μέτρα εκεί, όπου δεν υπάρχει ούτε καν οπτιή πρόσβαση για τους παπαράτσι, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπάσουν τον κλοιό για μία αποκλειστική φωτογραφία.

Ο εμπορικός διευθυντής του αεροδρομίου, John Holland-Kaye είπε σχετικά: «Η αποτροπή των παπαράτσι, αποτελεί ουσιώδη υπηρεσία, για ένα αεροδρόμιο σαν κι αυτό».

Μερικοί από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του πλανήτη, είναι ήδη στο Λονδίνο ή τουλάχιστον έστειλαν πρώτα ως εκπροσώπους τους, τα τρομερά τους yacht. Ηδη στην αποβάθρα Canary δεσπόζει το Octopus, του συνιδρυτή της Microsoft και ιδιοκτήτη των Seattle Seahawks και Portland Blazers, Paul Allen. Πρόκειται για το 12ο μεγαλύτερο superyacht στον κόσμο, αξίας 200.000.000 δολαρίων και μήκους 126 μέτρων! Ο συνέταιρος του Allen, o Bill Gates, θ’ αφιχθεί με το δικό του πλωτό παλάτι, το περίφημο Gogypus, στις Βασιλικές αποβάθρες στο Ανατολικό Λονδίνο.


Ασφαλώς αμφότεροι έχουν χάσει την μάχη για το μεγαλύτερο yacht στον πλανήτη, από το αφεντικό της Chelsea Roman Abramovich, που έχει... αμολήσει το μήκους 163.5 μέτρων Eclipse, απλά για να κάνει τους υπόλοιπους κροίσους να σκάνε από την ζήλεια τους. Αλλωστε η... έκλειψη κόστισε στον Ρώσο μεγιστάνα 340.000.000 ευρώ!

Κι όπως είπε χαρακτηριστικά η ... ιέρεια του exclusive PR, Camilla Storey, που θα διοργανώσει μερικά από τα πιο χλιδάτα πάρτι στο Λονδίνο: «Θα έχουμε εδώ όλη την οικονομική βιομηχανία του πλανήτη, από τον κόσμο των σπορ, των επιχειρήσεων και του θεάματος. Είναι μία μοναδική ευκαιρία. Τζι νομίζετε ότι θέλουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Να είναι χαμένοι μέσα στο πλήθος και τους τουρίστες ή θα θέλουν να τους παρακολουθούν και να τους περιμένουν όλοι πάνω σε μερικά από τα ακριβότερα yacht του κόσμου; Μάλλον το δεύτερο».

Πηγή: cosmo
 
Top