Τα "Παραμύθια να τα φας στο πιάτο!!" είναι μια θεατρική παράσταση, που μυεί τα παιδιά στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, μέσα από ένα μενού παραμυθιών...

Στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του του συγγραφέα – εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος με δεκαπεντάχρονη επιτυχημένη πορεία στην παιδική / εφηβική λογοτεχνία και με τα θεατρικά «Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει» και «ΟΙΚΟλογήματα» να παίζονται αυτή τη σαιζόν στην Αθήνα με εξαιρετική επιτυχία, βλέπει για πρώτη φορά το έργο του «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο» να διασκευάζεται για θέατρο.

Όποιος δει την παράσταση «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο!!» θα γνωρίσει την πριγκίπισσα Φακή, θα μάθει για τον πλανήτη της Σοκολάτας, θα γευτεί το σταφύλι της χαράς, θα γνωρίσει την μαγική κατσαρόλα των γιαγιάδων και την συνωμοσία των μακαρονιών μαζί με τα τρία μικρά αλεπουδάκια. Μουσική, κίνηση και μαγικός ρυθμός που θα συνεπάρει τα παιδιά και θα τα ταξιδέψει με το δικό τους όχημα, την φαντασία.

Για να αποκτήσει η διατροφή άλλο ενδιαφέρον και κάθε θεατής μικρός και μεγάλος να μάθει, να ανακαλύπτει σε κάθε φαγητό μια κρυμμένη ιστορία.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή του Γραφείου Ekvasis και της Βιομηχανικής σε σκηνοθεσία Φάνη Δίπλα. Θα είναι έτοιμη για τα σχολεία από τις 25 Ιανουαρίου 2012 στο θέατρο «Λιθογραφείο» και οι παραστάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και στα σχολεία εφόσον υπάρχει κατάλληλος χώρος.

Με αφορμή την παράσταση, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Εκπαιδευτικών, με θέμα «Εργαστήρια για να πασπαλίσεις την τάξη με φαντασία» με τους Βαγγέλη Ηλιόπουλο και Βασιλική Νίκα από 11:00-12:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη μετά από δηλώσεις συμμετοχής κατά σειρά προτεραιότητας διότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και υλικό για αξιοποίηση της παράστασης στην τάξη.

Στις 13:00 οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου θα γίνει η πρεμιέρα και τα «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο»θα αρχίσουν το ταξίδι τους! Καθημερινές για σχολεία και κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι για γονείς και παιδιά.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Φάνης Δίπλας
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Μουσική: Ορέστης Γαργουλάκης
Μάσκες: Αγνή Στασινού
Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:

Ζερβεδάς Ανδρέας
Ηλιοπούλου Γεωργία
Σεμιτέκολο Ιωάννα
Χουρδούμης Δημήτρης

Επικοινωνία για κρατήσεις και συμμετοχές στην Ημερίδα:

EKVASIS Βίκυ Ζουμή-Σταύρου
Τηλ. 2610-623 100, 2610-225 900
Κιν. 6944 603760
Email: ekvasis@otenet.gr


 
Top