Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε μερίδα του τοπικού γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, για περιστατικό κακοποίησης μαθητή του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πατρών από τη δασκάλα του...

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων του παιδιού, την οποία επικαλούνται τα δημοσιεύματα, η δασκάλα φέρεται να γρονθοκόπησε τον 9χρονο στο πρόσωπο!

Μάλιστα, το παιδί μεταφέρθηκε με αιμορραγία στη μύτη του στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", όπου, πάντως, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Αυτή τη στιγμή ο μικρός είναι μια χαρά στην υγεία του, ενώ σήμερα, Τετάρτη, συμμετείχε στον περίπατο του σχολείου του σε παιδότοπο κι έπαιζε με τα άλλα παιδιά.

Το attacktv επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Ηλία Σκεπετάρη, ο οποίος τόνισε ότι, χωρίς να έχει διάθεση να καλύψει τον οποιονδήποτε, στη βάση μιας στείρας συναδελφικής αλληλεγγύης, στο παρόν στάδιο θέλει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και συγκρατημένος, μέχρι να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά και να οδηγηθούμε σ' ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Δεν μπορεί κανείς να βγάλει εύκολα συμπέρασμα


Επίσης, γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με τον 9χρονο, ανέφεραν ότι τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα, αφού δεν είναι σαφές ότι υπάρχει μαρτυρία από πρόσωπο που να είναι σε θέση να περιγράψει με ακρίβεια τα όσα έλαβαν χώρα την περασμένη Δευτέρα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Πρόσθεταν δε ότι σε παιδιά σαν τα δικά τους δεν μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα από μία μελανιά ή από μία ματωμένη μύτη ότι έχουν υποστεί ξυλοδαρμό, αφού πάρα πολύ συχνά, σε μια στιγμή κρίσης, είτε χτυπούν από μόνα τους σε διάφορα αντικείμενα, είτε και τους προκαλούνται μελανιές, αν κάποιος τα πιάσει σφιχτά, προκειμένου να τα αποτρέψει να κάνουν μια επικίνδυνη για την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα κίνηση.

Όσον αφορά δε την περίπτωση της καταγγελλόμενης κακοποίησης του 9χρονου, χωρίς, φυσικά, να αποκλείει κανείς το οτιδήποτε, δεν θα πρέπει, ελαφρά τη καρδία, να το θεωρεί και δεδομένο, πριν σιγουρευτεί ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν έτσι όπως περιγράφονται.

Εννοείται πως, αν αποδειχτούν βάσιμες οι καταγγελίες, θα πρέπει να ληφθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα, αφού, αν για όλα τα παιδιά χρειάζεται να επιδεικνύουν ευαισθησία οι εκπαιδευτικοί, για παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα ο βαθμός ευαισθησίας τους θα πρέπει να πολλαπλασιάζεται.

Πηγή: attacktv
 
Top