Με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Ανδραβίδας-Κυλλήνης δόθηκε τέλος στις διαρκείς αναβολές και - παρά την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους - ορίστηκε τακτική δικάσιμος τη συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να «ξεμπλοκαριστεί»...

το εν λόγω έργο κα να αποφευχθεί ο κίνδυνος της απένταξής του.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης άσκησε χθες πρόσθετη παρέμβαση ενώπιον του Δικαστηρίου (Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας) δια της πληρεξούσιας δικηγόρου του Δήμου Ευδοκίας Σκαλτσά σχετικά με το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της νέας οδού προς το λιμάνι της Κυλλήνης.

Πρόκειται για δρόμο ο οποίος είναι σημαντικός τόσο από πλευράς οικονομικού μεγέθους, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που κατασκευάζονται στην Ηλεία, όσο και από πλευράς βελτίωσης του υπάρχοντα δρόμου, στον οποίο έχουν συμβεί πολλά τροχαία δυστυχήματα.

Επίσης βοηθάει στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής και δίνει λύση στον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που έχει o συγκεκριμένος δρόμος, διότι εξυπηρετεί το λιμάνι της Κυλλήνης και συνακόλουθα την επικοινωνία και τις μεταφορά με τα δυο νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, αλλά και τα πολλά εμπορικά πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Οδός Κυλλήνης - Ε.Ο.» είναι μήκους 12,5χλμ. και είναι το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ - ΠΕΠ Δ.Ε.(ΑΠ 4787/2009) δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε η κατασκευή του στο τμήμα που είναι «καθαρό» από απαλλοτριώσεις. Ειδικότερα από τα συνολικά 11,5 χιλιόμετρα του δρόμου στα 3,4 χιλ. υπάρχει παλαιά απαλλοτρίωση και στα οποία μπορούν να γίνουν ανεμπόδιστα - εργασίες, ανεξάρτητα από την πρόοδο των συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων.

Πηγή: ilialive
 
Top