Σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Ανακριτή Πατρών, οι δύο νεαροί Αλαβανοί, που φέρονται ως δράστες της αιματηρής ληστείας του περασμένου Σαββάτου...


Χθες οι δύο νεαροί, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 59χρονου αρχιπυροσβέστη Χρήστου Μαντά και την ένοπλη ληστεία στο σούπερ μάρκετ, πήραν και δεύτερη προθεσμία από τον ανακριτή μέχρι σήμερα για να απολογηθούν.

Η Ασφάλεια Πατρών θεωρεί "δεμένη" την υπόθεση στηριζόμενη στα παρακάτω στοιχεία:

* Και οι δύο αναγνωρίσθηκαν από οκτώ αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας

* Τους αναγνώρισε και ο περιπτεράς - θύμα ληστείας την προηγούμενη μέρα

* Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες της Τροχαίας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και από τέσσερις κάμερες καταστημάτων που λειτουργούν στην περιοχή. Μάλιστα έχουν βιντεοσκοπηθεί τόσο κατά τον ερχομό τους στο σούπερ μάρκετ όσο και κατά την έξοδο και ενώ κάποιοι φαίνονται να τους κυνηγούν.

* Βρέθηκε το μηχανάκι με το οποίο είχαν διαφύγει -απομένει να βρεθούν και αποτυπώματα πάνω στο δίκυκλο

* Ο ένας εκ των δύο φορούσε το ίδιο φούτερ (με αυτό που φορούσε και ο νεαρός ληστής) ενώ το δεύτερο μπλουζάκι βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα.

* Στην ίδια πολυκατοικία (προ ημερών) η αστυνομία είχε βρει ένα καλάζνικοφ κρυμμένο κάτω από τη βάση του ασανσέρ στο ισόγειο. Ο κάτοχος του όπλου μπορούσε να το βγάλει χρησιμοποιώντας μία τρύπα που είχε δημιουργηθεί σε άλλο σημείο του κτιρίου. Εξετάζεται αν το όπλο ανήκε στους δύο νεαρούς.

Ωστόσο, ο δικηγόρος των νεαρών Γ. Αποστολόπουλος υποστηρίζει την αθωότητα των δύο Αλβανών, αμφιβάλοντας για την εγκυρότητα των στοιχείων που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους αποκάλυψε οτι θα ζητηθεί να υποβληθούν οι πελάτες του σε ιατροδικαστική εξέταση, για να αποδειχθεί οτι στο σώμα τους δεν φέρουν κανένα χτύπημα απο το λοστό με τον οποίο επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει ο πυροσβέστης, ενώ επέμεινε στην αρχική τους θέση οτι δεν έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα ζητήσει να γίνει ανάλυση και στο οπτικό υλικό βάση του οποίου κινήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δυο νεαρών.

Επιπλέον, θεωρεί πως οι φωτογραφίες της Τροχαίας Πατρών που εμφανίζουν στιγμιότυπα από την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες μετά τη ληστεία, δεν είναι ευδιάκριτες.


Πάτρα: "Θολές οι φωτογραφίες" που ενοχοποιούν τους δύο δράστες σύμφωνα με το δικηγόρο τους


 
Top