Με μια μαζική και ιδιαίτερα δυναμική πορεία, στην οποία σημειώθηκαν περιορισμένα επεισόδια, νεολαίοι, φοιτητές και οργανώσεις της Αριστεράς της Πάτρας, καταδίκασαν σε όλους τους τόνους, την αστυνομική καταστολή στην απεργία της 11ης Μαΐου και, κυρίως, το βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου διαδηλωτή στο κεφάλι, από άνδρες των ΜΑΤ, στην Αθήνα...


Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Κορίνθου, με αρκετή καθυστέρηση, περίπου στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, εξαιτίας της νεροποντής που έπληξε κατά την ώρα του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου την Πάτρα.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, με οργανωμένη περιφρούρηση, και ακολουθούσαν δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην “ουρά” της ακολουθούσαν πολλοί αντιεξουσιαστές.

Η πορεία ακολούθησε τη διαδρομή Παράρτημα – πλατεία Όλγας – Δικαστικό Μέγαρο – πλατεία Γεωργίου για να ολοκληρωθεί στο Παράρτημα. Στην πλατεία Γεωργίου, ομάδα αντιεξουσιαστών προξένησε φθορές στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενώ προκάλεσαν και ζημιές στην Τράπεζα Κύπρου. Επίσης, καταστράφηκαν οι κάμερες που βρίσκονται στο κτίριο της Γενικής Τράπεζας, στη διασταύρωση Μαιζώνος και Πατρέως.

Στη συνέχεια, κομμάτια της πορείας παρέμειναν για αρκετή ώρα στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορίνθου, τρία τετράγωνα από το Αστυνομικό Μέγαρο. Η οδός Ερμού, είχε αποκλειστεί στο ύψος της Κανακάρη από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ παρόντα ήταν και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Προς το τέλος της πορείας, μεγάλη ομάδα αντιεξουσιαστών σταμάτησε έξω από τα γραφεία του ΛΑΟΣ, στην οδό Κορίνθου, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ προκάλεσε και φθορές. Περίπου στις 8 το βράδυ διακόπηκε, για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία στη διασταύρωση Αγίου Νικολάου - Κορίνθου. Ο κύριος όγκος της διαδήλωσης παρέμεινε για αρκετή ώρα στο Παράρτημα, χωρίς να σημειωθεί κάποια περαιτέρω ένταση, ενώ αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία.

Από την πορεία απουσίαζαν παντελώς αστυνομικές δυνάμεις, κάτι ερμηνεύσιμο, καθώς ενδεχόμενη παρουσία τους θα όξυνε τα πνεύματα, σε μια πορεία όπου δέσποζαν τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της αστυνομικής καταστολής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμεναν συγκεντρωμένες στο Αστυνομικό Μέγαρο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης.


(Καταστηματάρχες φοβούμενοι επεισόδια
στην οδό Ερμού κλείνουν τα καταστήματά τους)

Πηγή: attacktv
 
Top