Απολογούνται σήμερα στον αρμόδιο Ανακριτή Πατρών οι δύο 21χρονοι Αλβανοί που φέρονται να έκαναν τη ληστεία στο super market Μαρινόπουλος, το περασμένο Σάββατο και ο ένας εξ αυτών να εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 59χρονο πυροσβέστη Χρήστο Μαντά...


Κανείς εκ των δύο δεν έχει ομολογήσει την πράξη του, υποστηρίζοντας μάλιστα πως την ώρα της ληστείας βρίσκονταν στο σπίτι τους στην οδό Σκαγιοπουλείου.

Ωστόσο, η αστυνομία πέραν των άλλων στοιχείων που διαθέτει, εντόπισε τα δακτυλικά αποτυπώματα των δυο κατηγορουμένων στο μηχανάκι με το οποίο διέφυγαν από το χώρο της ληστείας.

Παράλληλα, συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του φονικού όπλου.

Η αστυνομία φέρεται πως έχει «δέσει» για τα καλά την υπόθεση αφού:

* Και οι δύο αναγνωρίσθηκαν από οκτώ αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας

* Τους αναγνώρισε και ο περιπτεράς - θύμα ληστείας την προηγούμενη μέρα

* Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες της Τροχαίας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και από τέσσερις κάμερες καταστημάτων που λειτουργούν στην περιοχή. Μάλιστα έχουν βιντεοσκοπηθεί τόσο κατά τον ερχομό τους στο σούπερ μάρκετ όσο και κατά την έξοδο και ενώ κάποιοι φαίνονται να τους κυνηγούν.

* Βρέθηκε το μηχανάκι με το οποίο είχαν διαφύγει -απομένει να βρεθούν και αποτυπώματα πάνω στο δίκυκλο

* Ο ένας εκ των δύο φορούσε το ίδιο φούτερ (με αυτό που φορούσε και ο νεαρός ληστής) ενώ το δεύτερο μπλουζάκι βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα.

* Στην ίδια πολυκατοικία (προ ημερών) η αστυνομία είχε βρει ένα καλάζνικοφ κρυμμένο κάτω από τη βάση του ασανσέρ στο ισόγειο. Ο κάτοχος του όπλου μπορούσε να το βγάλει χρησιμοποιώντας μία τρύπα που είχε δημιουργηθεί σε άλλο σημείο του κτιρίου. Εξετάζεται αν το όπλο ανήκε στους δύο νεαρούς.

Και οι δύο, πάντως, κατά το διοικητή Ασφαλείας Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ακολουθούν σκληρή γραμμή και δεν ομολογούν. Όμως η Αστυνομία είναι βέβαιη πως έχει στα χέρια της τους δράστες της εκτέλεσης. Όσο για το όπλο της ληστείας; Προφανώς, φρόντισαν να το εξαφανίσουν. Ο κ. Ανδρικόπουλος μιλώντας χθες στον «Max Fm» δεν απέκλεισε το γεγονός ο δράστης να πυροβόλησε τον πυροσβέστη όχι επειδή είναι σκληρός και αδίστακτος, αλλά λόγω του πανικού του, όταν τον είδε να χτυπά το συνεργό του.


 
Top