Στις 22 Φεβ. 2011 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών εκδικάστηκαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν 4 από τους 6 συμβασιούχους διοικητικούς υπαλλήλους του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, που...απολύθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς...

(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_5475.html)
μετά από μακροχρόνια (έως και 8 χρόνια ) αδιάλειπτης υπηρεσία σε αυτό.

Για τη μεθόδευση της απόλυσης βλέπε στο http://www.youtube.com/watch?v=PbH6QIVmDaw.

Στο δικαστήριο σαν εκπρόσωπος και υποστηρικτής των θέσεων του Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκε ο προϊστάμενος των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΑΠ κ.ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ο οποίος ήταν χειριστής της διαδικασίας απόλυσης και ο οποίος κατέθεσε ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ότι οι προαναφερθέντες, μετά και από 8 χρόνια συνεχούς εργασίας με κανονικό ωράριο όπως το μόνιμο προσωπικό, δεν πληρούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά παρουσιαζόντουσαν έτσι στο Ίδρυμα, που τους παραχωρούσε τις εγκαταστάσεις του χατιρικά για να εργαστούν, επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν την εργασία στο.......σπίτι.

Ακόμη κατέθεσε ότι δεν είχαν υποχρεωτικό ωράριο εργασίας αλλά η υπογραφή των ανωτέρω στο παρουσιολόγιο του τμήματος που εργάζονταν καθημερινά, γινόταν με σκοπό την ασφάλεια του Πανεπιστημίου και για τον έλεγχο των εισερχομένων προσώπων και όχι για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου!!!!!!

Από τα επιχειρήματα του ανωτέρω εκπροσώπου διαφαίνεται ξεκάθαρα η εχθρική θέση της διοίκησης του ΕΑΠ κατά των εργαζόμενων σε αυτό με "μπλοκάκι", τους οποίους βέβαια μέχρι τώρα είχε και έχει υπό καθεστώς εργασιακής ομηρείας, κραδαίνοντας σαν όπλο τρομοκρατίας και απειλής, τη μη ανανέωση συμβάσεων. Παράλληλα ενώ τους εκμεταλλεύεται και οικονομικά (χωρίς εργοδοτικές εισφορές,δώρα, υπερωρίες και επιδόματα), ο ίδιος εισπράττει επιμίσθιο επί μηνιαίας βάσεως, το οποίο είναι ίσο με το μισθό καθηγητή μέσης εκπαίδευσης.

Επί πλέον το ίδιο άτομο κατέθεσε ότι, εάν το δικαστήριο αποφάσιζε την επαναπρόσληψη τους, δεν θα μπορούσε να τους πληρώσει γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε μετά την απόλυση τους είχαν γίνει αλλεπάλληλες προσλήψεις νέου προσωπικού.Όμως το συγκεκριμένο άτομο, μόνο το μήνα Φεβρουάριο είχε πρόσθετες αμοιβές (δηλαδή επί πλέον του τακτικού του μισθού) 2.757 ευρώ από τα οποία τα 1500 αποτελούν τακτικό επαναλαμβανόμενο μηνιαίο επιμίσθιο και τα υπόλοιπα οδοιπορικά και αμοιβές για συμμετοχή σε συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής. (Βλέπε http://et.diavgeia.gov.gr/f/eap/spending)

Και όλα αυτά σε περίοδο οικονομικής κρίσης και περικοπών μισθών και συντάξεων και όπου μία απόλυση ισοδυναμεί με εκτέλεση. Οι συνειρμοί και τα συμπεράσματα δικά σας .

Συμβασιούχε, αύριο μπορεί να βρεθείς και ΕΣΥ στην ίδια δυσάρεστη θέση, γιατί έχε υπ΄ όψη σου, ότι ο προσανατολισμός και το χρώμα των διοικούντων αλλάζει κάθε στιγμή ανάλογα με τα συμφέροντα τους κυρίως, τις ανταλλαγές εξυπηρετήσεων (υ)ημετέρων που έχουν δρομολογήσει και την εξόφληση εκκρεμών λογαριασμών και υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει.


Πηγή: tromaktiko.blogspot.com
 
Top