Σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας πορτοκαλάδας της εταιρείας ''Λούξ'' προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μετά από καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Θεοδώρων ότι μια συγκεκριμένη συσκευασία περιείχε...

τμήμα γυαλιού.

O πρόεδρός του Γιώργος Νύχας δήλωσε ότι ο φορέας ενημέρωσε, ως όφειλε, με ταχύτατες διαδικασίες τόσο την εταιρεία για την ανάγκη προληπτικής ανάκλησης της συγκεκριμένης παρτίδας πορτοκαλάδας όσο και τους καταναλωτές μέσω δελτίου τύπου και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία των ελέγχων.

''Προέχει η άμεση ενημέρωση των καταναλωτών'' σχολίασε ο κ. Νύχας σημειώνοντας ότι έχουν γίνει ήδη όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και έχει ενημερωθεί σχετικά και η εταιρεία.

H ανάκληση αφορά την παρτίδα της πορτοκαλάδας 500 ml με ημερομηνία λήξης 15 Ιουνίου 2011. "Εάν ήταν σφραγισμένο η εντολή θα αφορούσε άμεση ανάκληση", πρόσθεσε ο κ. Νύχας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας ΛΟΥΞ:

«Σήμερα (Παρασκευή) και ώρα 13:25 λάβαμε fax από τον ΕΦΕΤ με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με αποτελέσματα καταγγελίας», όπου καλούμεθα σε προληπτική ανάκληση του προϊόντος μας πορτοκαλάδα σε πλαστική φιάλη των 500 ml και με ημερομηνία λήξεως 15.06.2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή του fax έγινε στην εταιρεία μας, αφού προηγήθηκε μια σειρά δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο από ώρα 11:40 περίπου, γεγονός που μας ώθησε να επικοινωνήσουμε εμείς με τον ΕΦΕΤ. Μέχρι και την προαναφερόμενη ώρα (13:25) σήμερα, ο ΕΦΕΤ δεν είχε κανενός είδους άμεσης ή έμμεσης επικοινωνίας με την εταιρεία μας σχετικά με το συμβάν που οδήγησε στην ανάκληση.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το μπουκάλι που αναφέρεται στην επιστολή του ΕΦΕΤ και που φωτογραφία του είναι αναρτημένη στον ιστότοπό του, ήταν ανοικτό και δεν υπάρχει κανενός είδους ένδειξη ή απόδειξη ότι τα κομμάτια γυαλιού που είναι φωτογραφημένα δίπλα στο μπουκάλι προέρχονταν από το προϊόν μας ή γενικότερα από την παραγωγική μας διαδικασία. Με νεώτερη σημερινή ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κος Γεώργιος Νυχάς τόνισε ότι «Η ανάκληση είναι προληπτικού χαρακτήρα καθώς το μπουκάλι που πήγαν οι καταγγέλλοντες στο αστυνομικό τμήμα και ελέγχθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους ήταν ανοικτό, μια και διαπιστώθηκε το πρόβλημα, κατά δήλωσή τους, εφόσον είχε ανοιχθεί η συσκευασία».

Για το συγκεκριμένο γεγονός έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός της Εταιρείας προκειμένου να διερευνήσει τις πραγματικές αιτίες του συμβάντος, καθ’ ότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη από μέρους μας. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι σε κανένα σημείο στην γραμμή παραγωγής, δεν υπάρχουν γυάλινα αντικείμενα που με τη θραύση τους θα προκαλούσαν παρόμοιο πρόβλημα.

Σημειώνεται επίσης ότι η φιάλη που εντοπίστηκε το πρόβλημα ήταν πλαστική, κάτι που αυτονόητα αποκλείει την οποιαδήποτε ύπαρξη γυάλινων θραυσμάτων. Θα πρέπει να τονιστεί και να επισημανθεί παράλληλα ότι η εταιρεία μας ουδέποτε αντιμετώπισε στο παρελθόν παρόμοιας φύσης πρόβλημα και το όλο συμβάν θεωρείται μεμονωμένο, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του.

Παρόλα αυτά και αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τα θέματα υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών, και σύμφωνα και με τις οδηγίες που απορρέουν από το Πιστοποιημένο Σύστημα Ασφαλείας Τροφίμων ΙSO 22000:2005 που εφαρμόζουμε επί μακρόν, αλλά και λόγους προστασίας της φήμης της εταιρείας, προχωρούμε στις δέουσες ενέργειες της ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ του συγκεκριμένου προϊόντος σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε για ακόμα μια φορά ότι η εταιρεία ΛΟΥΞ με παρουσία 60 χρόνων στην αγορά του αναψυκτικού παράγει και θα συνεχίζει να παράγει προϊόντα με γνώμονα αφ ενός την υψηλή ποιότητα και αφ ετέρου την προστασία της υγείας και ασφάλειας του καταναλωτή, ανεξαρτήτου κόστους».

Πηγή: newstoday
 
Top