Δεν πρόκειται να αλλάξει το καταστατικό της Ενωσης Συντακτών με βάση προτάσεις που και στο παρελθόν έχουν ακουστεί για δημοσιογράφους - μέλη της Ενωσης που αναγκάστηκαν να προβούν σε έκδοση εφημερίδας ή λειτουργίας ενημερωτικού...

portal προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν μετά την απόλυσή τους ή του κλεισίματος του μέσου στο οποίο εργάζονταν.

Δικηγόροι που ρωτήθηκαν από μέλη του Προεδρείου της Ένωσης απάντησαν αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιοι που προχώρησαν σε έκδοση εφημερίδας ή λειτουργία ενημερωτικού site κινδυνεύουν (ανά πάσα στιγμή) να βρεθούν εκτός Ένωσης.

Αναμφισβήτητα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες αφού αναμένονται και άλλες απολύσεις και θεωρείται βέβαιο πως κάποιοι δημοσιογράφοι θα καταφύγουν σε τέτοιες λύσεις ώστε να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν το αυτονόητο, το δικαίωμα δηλαδή στην εργασία.

Και προτάσεις για «ξεκαθάρισμα» μητρώου
Εξάλλου, νέες προτάσεις για «ξεκαθάρισμα» μητρώου φθάνουν στην ΕΣΗΕΠΗΝ. Έχουν γίνει από δημοσιογράφους και αφορούν συναδέλφους που λόγω των μαζικών απολύσεων και των «λουκέτων» σε μέσα μαζικής ενημέρωσης αναγκάστηκαν να αλλάξουν επάγγελμα. Οι προτάσεις έχουν γίνει -προς το παρόν τουλάχιστον- προφορικά, όμως δεν αποκλείεται να τεθούν και στη διάρκεια των εργασιών της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης.

Πηγή: dete
 
Top