Ο Γιάννης Δημαράς από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη θέση του δημάρχου Πατρέων, ήταν αποφασισμένος να βάλει μια τάξη στα οικονομικά του Δήμου...


Τα στοιχεία του χρέους που είναι άνω των 50 εκατ. ευρώ, όχι μόνο δεν τον έκαναν να υποχωρήσει, αντιθέτως ατσάλωσαν τη θέλησή του να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του.

Όταν παρουσίασε λοιπόν τα οικονομικά στοιχεία του υπεχρεωμένου Δήμου που «κληρονόμησε» δήλωσε ότι θα αλλάξει τη νοοτροπία που υπάρχει, ακόμη και εάν χρειαστεί να συγκρουστεί.

Η απόφασή του λοιπόν να κόψει τις πλασματικές υπερωρίες και τις έξτρα αμοιβές των εργαζομένων στην καθαριότητα, παρά το όποιο πολιτικό κόστος, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του νοικοκυρέματος.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, κάθε χρόνο καταβάλλει περί τα 3,5 εκατ. ευρώ για αυτό τον σκοπό. Με το νέο καθεστώς εργασίας όμως, δημοτικοί παράγοντες υπολογίζουν ότι το κέρδος για τον Δήμο θα είναι της τάξης των 2 με 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο! Ποσό σημαντικό σε μια περίοδο, που ούτε ένα λεπτό του ευρώ δεν περισσεύει…

Πηγή: thebest
 
Top