Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του διευρυμένου δήμου της Πάτρας, από τον κορεσμό των νεκροταφείων στις νέες περιοχές του...


Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις στο Ριον και το Ακταίο, όπου πλέον οι νεκροί, μπορούν να ταφούν μόνο σε οικογενειακούς τάφους.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ακόμα και επεισοδίων, μεταξύ δημοτικών παραγόντων και πολιτών, όταν λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί δεν μπορούν να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες για την ταφή.

Σε περιοχές όπως το Ακταίο τα παιδιά του σχολείου παίζουν και κάνουν μάθημα σε απόσταση αναπνοής από το νεκροταφείο, αφού το κτίριο είναι μέσα σε κοινόχρηστο χώρο.

Τέλος σε ό,τι αφορά την συντήρηση αυτών των νεκροταφείων, το γεγονός είναι πως υπάρχει τεραστία υστέρηση σε υποδομές και καθαριότητα, ενώ και ο πρόεδρος των γραφείων τελετών στην Πάτρα Νίκος Τσανταρλιώτης απευθύνει έκκληση προς την Δημοτική αρχή, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος, που αν παραμείνει ως έχει θα γιγαντωθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Πηγή: thebest
 
Top