Μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις έκαναν οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Βούντενης. Πρόκειται για 78 τάφους της μυκηναϊκής περιόδου, περίπου το 1500 π.Χ....

οι οποίοι έχουν δώσει πολύτιμα ευρήματα της μυκηναϊκής εποχής, όπως κοσμήματα, εργαλεία και οικιακά σκεύη.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Λάζαρο Κολώνα, Επίτιμο Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΟ, το μυκηναϊκό νεκροταφείο αποτελεί τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Αχαΐας.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί τον χώρο αφού δεν υπάρχει... δρόμος.

Ο κ. Κολώνας τόνισε ότι πρέπει να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο, μιας και ο υπάρχων δεν είναι κατάλληλος για λεωφορεία, τα οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο.

Μάλιστα, η αρχαιολογική υπηρεσία έχει ήδη διαμορφώσει πάρκινγκ, στο οποίο μπορούν να σταθμεύουν πούλμαν και Ι.Χ. και στη συνέχεια μέσα από διαμορφωμένες πορείες οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στο ν μυκηναϊκό οικισμό.

Xθες ο κ. Κολώνας, παρουσίασε τον οικισμό στους αντιδημάρχους Πατρέων Ήρα Κουρή, Γιώργο Σιγαλό, Αχιλλέα Γεωργακόπουλο και την βοηθό Δημάρχου Αναστασία Παπαντωνοπούλου, που επισκέφθηκαν την Βούντενη.

Η επίσκεψη έγινε σε μια κρίσιμη και για το μέλλον του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας εποχή , και όπως διαπίστωσαν ο αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης εφάπτεται του ΧΥΤΑ , γεγονός που καθιστά αναγκαία την επιτάχυνση των εργασιών για την κάλυψη των περιοχών με τα εκτεθειμένα απορρίμματα , η μυρωδιά των οποίων φθάνει στην περιοχή όταν φυσάει προς τον αρχαιολογικό χώρο ή έχει υγρασία.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός, ανέφερε πως ήδη έχουν πάρει από τη συμβολαιογράφο τις τιμές στην περιοχή και προχωρούν οι διαδικασίες για να καθοριστεί η τιμή των απαλλοτριώσεων.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε πως η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες, αφού, όπως είπε, είναι κρίμα οι Πατρινοί να μην χαίρονται έναν τέτοιο χώρο ανάδειξης του μυκηναϊκού πολιτισμού, αλλά και αναψυχής, μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από την πλατεία Γεωργίου.


 
Top