Επίσκεψη στο ΤΕΙ της Πάτρας και στην Διεύθυνση Μεταφορών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος...

O κ. Κατσικόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα σύνδεσης της πόλης με τα εκπαιδευτικά της ιδρύματα και της δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς.

«Θέλουμε το ΤΕΙ της Πάτρας, να είναι ένα ζωντανό κύτταρο για την πόλη, μια δεξαμενή νέων ιδεών και καινοτόμων προτάσεων που θα μπορούν να βρουν εφαρμογή στην πράξη, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη. Οι επιστήμονες της Πάτρας, έχουν αποδείξει ότι αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της πόλης» είπε ο κ. Κατσικόπουλος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στην συνεισφορά τους στην οικονομία της περιοχής λόγω της διαμονής και διαβίωσης στην πόλη χιλιάδων φοιτητών.

«Οι φοιτητές είναι ένα ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι της πόλης και τους θέλουμε κοντά μας, όπως και όλη τη νεολαία της Πάτρας. Γιατί από τη νέα γενιά έρχεται πάντα το καινούργιο και το δημιουργικό. Για αυτό και θεωρούμε το διάλογο με τη νέα γενιά απαραίτητο» είπε ο κ, Κατσικόπουλος τονίζοντας ότι η Ενωτική Κίνηση Πάτρας θα επιδιώξει την συνεχή επαφή με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και την μεγιστοποίηση του οφέλους από τη μεταξύ τους σχέση αλληλεπίδρασης.

O κ. Κατσικόπουλος ζήτησε από τη Διεύθυνση Μεταφορών την εντατικοποίηση των ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια ελέγχου, με έμφαση στους ελέγχους που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών, ιδίως αυτή την εποχή που ξεκινά η σχολική σεζόν.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών θα πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα» είπε ο κ. Κατσικόπουλος.

O υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι η πόλη έχει ανάγκη από ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες συγκοινωνίες σε όλο το εύρος του νέου Δήμου και επεσήμανε ότι θα διεκδικήσει για την πόλη τη συνέχιση του προγράμματος Συν-κοινωνία, έτσι ώστε να επιτευχθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση όλων των περιοχών μεταξύ τους.

Πηγή: dete
 
Top