Με 154 «ναι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο. Επί της αρχής ψήφισαν υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 294 βουλευτές. Απουσίασαν οι Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ), Άννα Καραμανλή (ΝΔ), Φώφη Γενηματά (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι).

Όλοι έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν την ψήφο τους, ωστόσο δεν προσμετρήθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν «ναι» σε όλα, εκτός από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο που ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21.

Η ΝΔ ψήφισε «όχι» σε όλα εκτός του άρθρου 14 που είπε «ναι». Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «όχι» σε όλα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε «όχι» σε όλα εκτός του 14 και του 17, τα οποία και υπερψήφισε. Το Ποτάμι ψήφισε «όχι» σε όλα εκτός από το 10, που ψήφισε «ναι».

Η ονομαστική ψηφοφορία έγινε επί 8 άρθρων που είχαν ζητήσει τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ΚΚΕ.

Και ειδικότερα:

Άρθρο 1, για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Άρθρο 2, για τα φορολογικά θέματα.

Άρθρο 5, για τις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων.

Άρθρο 10, για ζητήματα δημοσιονομικής διαχείρισης και ελεγκτικό συνέδριο.

Άρθρο 13, για τις αλλαγές που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ.

Άρθρο 14, για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Άρθρο 17, για ζητήματα σιδηροδρομικών σταθμών και αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ.

Άρθρο 21, το οποίο προβλέπει ότι η ειδική εισφορά των συνταξιούχων της επικουρικής ασφάλισης, η οποία τηρείται σε λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, δε μπορεί να χρησιμοποιείται στο εξής για την κάλυψη ελλειμμάτων των Επικουρικών Ταμείων και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.





 
Top