H στιγμή της πρώτης έκρηξηςκαταγράφηκε σε κάμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Αναφορές για τουλάχιστον 30 νεκρούς στο κέντρο της Άγκυρας, με προφανή στόχο προσυγκέντρωση πορείας για το Κουρδικό: Ισχυρή έκρηξη έσπειρε θάνατο και πανικό στον κόμβο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στην τουρκική πρωτεύουσα πριν τη συγκέντρωση για τη μεγάλη «πορεία ειρήνης».

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης μιλούν, σύμφωνα με το Reuters, για τρομοκρατική επίθεση και εξετάζεται αναφορά περί βομβιστή αυτοκτονίας.

Ο τούρκος πρωθυπουργός συγκάλεσε εσπευσμένα σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας ενώπιον της επίθεσης, σύμφωνα με tovima.gr

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την Άγκυρα, με τις πρώτες -ακόμη ανεπιβεβαίωτες- αναφορές να μιλούν ακόμη και για 20 νεκρούς.Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον κόμβο του κεντρικού σιδηροδρομικού το πρωί του Σαββάτου πριν από συγκέντρωση για μεγάλη «πορεία ειρήνης» με φόντο τη νέα σύγκρουση στο μέτωπο του Κουρδικού.


Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά. Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ωστόσο πως υπάρχουν αναφορές για βομβιστή αυτοκτονίας - που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναμεταδίνει το in.gr

Στο σημείο, όπου είχαν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται αρκετοί, επικράτησε πανικός. Σκηνές στα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν σκηνές χάους κατά την άφιξη των ασθενοφόρων.

Η έκρηξη απειλεί να εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Τουρκία, που έχει ανοίξει νέα θερμή περίοδος στο Κουρδικό. Η έκρηξη σημειώνεται επιπλέον τρεις εβδομάδες πριν τις νέες εκλογές που στήνονται εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τις κάλπες του Ιουνίου.






 
Top