Η τακτική άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, ειδικά αν βρίσκεστε σε διαδικασία απώλειας βάρους.

Μετά την άσκηση, ο οργανισμός προσπαθεί να αναπλάσει τους μύες, διαδικασία που απαιτεί ενέργεια. Αυτός είναι και ο λόγος που ενεργοποιείται ο μεταβολισμός. Όσο περισσότερο χρόνο η διαδικασία του μεταβολισμού είναι ενεργή, τόσο περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) καταναλώνονται.

Ένας τρόπος για να καταφέρετε να διατηρείτε για περισσότερο χρόνο ενεργό το μεταβολισμό μας, δηλαδή να καίτε θερμίδες ακόμη και όταν είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ, είναι σύμφωνα με το onmed, να αυξήσετε μέσω της άσκησης τους μύες του σώματός σας, δηλαδή τον ενεργό μεταβολικό ιστό του οργανισμού σας.

Το «μυστικό» των ειδικών

Ένα «μυστικό» των ειδικών είναι η εναλλαγή χαμηλής και υψηλής έντασης στην άσκησή σας. Αν, για παράδειγμα, κάνετε στατικό ποδήλατο ή διάδρομο σε χαλαρό ρυθμό ακολουθείστε ένα πρόγραμμα «3 λεπτά χαμηλής έντασης – 1 λεπτό υψηλής».

Η εναλλαγή στην ένταση της άσκησης βοηθά να κάψει ο οργανισμός περισσότερα γλυκογόνα, διαδικασία που παρατείνει το ρυθμό ανάπλασης των μυικών κυττάρων. Η μεγαλύτερη περίοδος ανάπλασης συνεπάγεται και αυξημένες καύσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και άρα μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων.


 
Top