Από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015 και κάθε μέρα στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται οι εγγραφές για τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων του.

Για τη χρονιά 2015-2016 όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα και νέες δράσεις.

- Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών για παιδιά, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες,

- Τμήμα Ελληνικού Παραδοσιακού Τραγουδιού για γυναίκες,

- Τμήμα Ζωγραφικής και Χειροτεχνίας για παιδιά,

- Τμήμα Μουσικοκινητικής για παιδιά από 4 έως 8 χρονών,

- Τμήμα Οικοτεχνίας για γυναίκες.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε για 1η φορά στο «3ο Πανηγυρίζοντας» στην Δράμα που διοργανώθηκε από το παράρτημα του Λυκείου της Ελληνίδων Δράμας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015 στην όμορφη ακριτική πόλη με την συμμετοχή Λυκείων Ελληνίδων και Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Επρόκειτο για διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, προβάλλοντας την πολυπολιτισμική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής της Δράμας.

Ακόμα το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών έλαβε μέρος στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος».

Ομάδα 30 χορευτών του ΛτΕ Πατρών ταξίδεψαν στην όμορφη και καταπράσινη Σκόπελο και συμμετείχαν για πρώτη φορά στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που διεξήχθη στις 23, 24 και 25 Αυγούστου του 2015. Παρελάσεις, χορευτικές παραστάσεις, γνωριμία με άλλα συγκροτήματα, γλέντια ήταν μερικά από τα κομμάτια που συνέθεσαν το ποικιλόμορφο πάζλ του Φεστιβάλ της Σκοπέλου.

Στο πλαίσιο της νέας περιόδου 2015-2016 το ΛτΕ Πατρών πέρα από τα τμήματα χορευτικών ομάδων για παιδιά, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες και από τα τμήματα χορωδίας για γυναίκες ξεκινά τμήματα μουσικοκινητικής για παιδιά ηλικίας από 4 έως 8 ετών και τμήματα οικοτεχνίας για γυναίκες.

Τέλος το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε στις εκδηλώσεις Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Πολιούχου Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της επετείου της Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Κοπέλες και αγόρια του ΛτΕ Πατρών φορώντας ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές στάθηκαν δίπλα στην Τιμία Κάρα και την εικόνα του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα.


 
Top