Επίθεση κατά του διοικητή και των αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου εξαπολύει, με νέο εξώδικό της, η χήρα του ναυτικού Θανάση Λάμπρου, που είχε βρεθεί νεκρός με δύο σφαίρες, στο κεφάλι και στην κοιλιά, τον Δεκέμβριο του 2014 στην Ερμιονίδα. Η 37χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, που έχει προφυλακιστεί για την ανθρωποκτονία του συζύγου της, κατηγορεί τους αστυνομικούς για συγκάλυψη παράνομων ενεργειών.

Η κατηγορουμένη, που αμφισβητεί την «υποτιθέμενη» (όπως υποστηρίζει) ομολογία της για τον φόνο του άτυχου 42χρονου, αρχικά είχε αποστείλει εξώδικη αναφορά στον διοικητή του τμήματος, ζητώντας διευκρινίσεις αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες προσήχθη και ανακρίθηκε, πριν εκδοθεί το ένταλμα που οδήγησε στη σύλληψή της. Υπογράμμιζε, μάλιστα, ότι είχε κρατηθεί αναίτια, παράνομα και επί πολλές ώρες πριν από την ομολογία που φέρεται ότι έκανε, γεγονός το οποίο οδήγησε στην εξουθένωσή της, και τόνιζε ότι ουδέποτε υπέγραψε την ομολογία!

Νέο εξώδικο

Υστερα από 23 ημέρες επανέρχεται με νέο εξώδικο, το οποίο κοινοποιεί στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον ανακριτή Ναυπλίου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, καθώς, όπως υποστηρίζει, η απάντηση των αρμοδίων «δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως κακόγουστος εμπαιγμός» στο πρόσωπό της. «Επιλέξατε να ακολουθήσετε μια πραγματικά αξιόμεμπτη, θλιβερή, όσο και ύποπτη τακτική» αναφέρει η 37χρονη και καταγγέλλει την παραβίαση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της, τονίζοντας πως κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε δεν απαντήθηκαν: «Τέτοιου είδους στάση υποκρύπτει είτε παντελή αδυναμία αντίληψης, κατανόησης και διεκπεραίωσης ουσιωδών αστυνομικών καθηκόντων είτε δόλο απόκρυψης στοιχείων».

Οπως δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορός της Σπύρος Ρομποτής: «Ο αμφιλεγόμενος αυτός τρόπος χειρισμού της υπόθεσης επιβεβαιώνεται από την ελλιπή ή ανύπαρκτη ικανοποίηση ουσιαστικών και αναφαίρετων δικαιωμάτων της κατηγορουμένης, με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα αναφορικά με την υπηρεσιακή επάρκεια και την αμεροληψία των Αρχών». Ο ίδιος τόνισε ότι «η συνολική διαδικασία που διεξήχθη βρίθει αστοχιών και δικονομικών πλημμελειών».

Πηγή: espressonews
 
Top