Επίσκεψη - αστραπή στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν μέσα στην εβδομάδα οι επικεφαλής της τρόικας με στόχο να πιέσουν την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων, τα οποία οι ίδιοι διαπιστώσουν πως καθυστερούν. Η επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) θα κρατήσει μόνο τρεις ή τέσσερις ημέρες και στόχος είναι να ασκήσουν έντονη πίεση στην κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει όλα όσα έχει δεσμευτεί. Παράλληλα, οι επικεφαλής θα διαμορφώσουν εικόνα για όσα εκκρεμούν πριν επιστρέψουν για την κανονική αξιολόγηση το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Στις Βρυξέλλες υπάρχει εικόνα καθυστερήσεων - λόγω και των εκλογών - και το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε το βράδυ της Παρασκευής δεν καλύπτει όλο το εύρος των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί.

Στην επίσκεψή τους οι επικεφαλής των Θεσμών αναμένεται να συζητήσουν με το οικονομικό επιτελείο το επόμενο πολυνομοσχέδιο στο οποίο θα ενταχθούν τα υπολειπόμενα και δυσκολότερα για πολλού μέτρα.


 
Top